Lepa si!

MičnaCvetlična - lepa si

 

Tokratni zapis posvečam ženskam, preprosto zato, ker želim deliti sporočilo in želim, da se besed iz naslova zave vsaka ženska tega sveta. Prepričana sem tudi o tem, da me boste moški bralci z veseljem podprli pri mojem početju ter sledeči zapis pokazali svojim dragim ženskam. Pošljite ga svojim ženam, dekletom, sestram, tetam, mamam, prijateljicam, skratka vsem ženskam, ki vam v vašem življenju nekaj pomenijo. In vem, da veste, da so lepe, le povejte jim to večkrat, sedaj je ravno pravi trenutek. Povejte in pokažite jim to vsak dan znova, da si bodo lahko te besede večkrat izrekle tudi same.

Drage ženske, nagovarjam tudi vas – vsak dan recite LEPA SI,  kar same sebi in ko boste to začutile, boste teh besed večkrat deležne tudi iz vaše okolice.

Navdih za članek sem dobila nekaj dni nazaj v čudoviti pesmi z naslovom LEPA SI, ki jo izvaja še bolj čudovita glasbenica Nina Pušlar. Pesem je našla mene in se me tako dotaknila, da sem si jo, še preden sem jo slišala v celoti, že nastavila za melodijo moje jutranje budilke. Kako učinkovita afirmacija za začetek dneva je to, drage moje dame. (Med drugim, če še ne veste kaj pomenijo afirmacije, se hitro sprehodite po tejle spletni strani, prepričana sem, da se vam bodo zasvetile oči ob branju.)

Ko sem zavestno prisluhnila besedilu Ninine pesmi, sem vedela, da ga želim deliti z vami, saj si res želim, da tudi ve, čisto vsaka posebej, začuti svojo notranjo lepoto. Tisti žar, ki ga imamo vse ženske. Ko ta žar znotraj nas sije, to vidi vsa naša okolica in takrat je naše delovanje in naše bivanje enostavno. Ko je žar v nas samih prižgan, takrat nas ljudje spoštujejo. Ko dovolj ljubimo same sebe, nas ljubijo tudi drugi. Ko se lepe zdimo same sebi, se zdimo lepe tudi ljudem okoli nas. Ko je lep naš notranji svet, tako gledamo tudi na tistega zunanjega. Tisti zunanji pa je samo odsev in ogledalo notranjega.

Drage ženske, na tem mestu vas spodbujam, da se ozrete po svoji okolici. Kakšna je?  Kakšni so vaši odnosi, kakšno je vaše fizično zdravje, kakšna je vaša služba? Predvsem pa se ozrite po svojih mislih, kakšne so in kakšno je vaše mnenje o vas samih?

Vaše misli ustvarjajo vaš jutri, a imate moč, da jih danes spremenite.

Nekaj naredite drugače. Začnite kar tako, da prisluhnete besedilu Ninine pesmi. Kar semle kliknite, da vam je ne bo treba preveč iskati. Poslušajte jo s srcem in zavestno, ter začutite besedilo. Zaprite oči in mu pustite, da se razleze v vsako celico vašega telesa, da vas preplavi občutek lepote. Dovolite mu, da je resničen. Verjemite mu. Predvsem pa verjemite sebi.

In ja, ko boste verjele same sebi, da ste zares lepe, vam bo verjela tudi vaša okolica. In brez skrbi, ko boste sledenje povedale in pokazale same sebi, vam bodo tudi drugi. Le da takrat besed iz okolice ne boste več potrebovale.

Z veliko hvaležnostjo za tole čudovito stvaritev vam spodaj prilagam še besedilo pesmi. Vaša naloga je le, da ga preberete, mu prisluhnite in ga tudi zares začutite.

Pa srečno, lepe ste 🙂 

 

LEPA SI (NINA PUŠLAR)

Lepa si, ko te jutro prebudi,
lepa si, ko utrujena zaspiš,
lepa, ko se nasmejiš
in ko oči napolnijo ti solze, lepa si.

Lepa si, ko življenje podariš,
lepa si, ko v glasbi se zavrtiš,
lepa, ko igra srce,
lepa, ko zapoješ si potiho, lepa si
tudi, ko se zjočeš od nemoči.

Zakaj ne vidiš, kar vidijo vsi?
Lepa si, lepa si.
Pozabi vse skrbi.

Zakaj ne čutiš, kar čutijo vsi?
Lepa si, lepa si.
V tebi je neskončna moč,
hodi svojo pot.

Lepa si, ko ukradeš kak poljub,
lepa si, ko dovolj imaš obljub,
lepa, ko se razjeziš,
še lepša kadar oprostiš,
svobodna, lepa si.

Ker tvoj korak takrat se spremeni
in tvoj pogled ogreje in pomiri.
Zakaj ne vidiš kar vidijo vsi?
Lepa si, lepa si…

Zakaj ne vidiš, kar vidijo vsi?
Lepa si, lepa si.
Pozabi vse skrbi.

Zakaj ne čutiš, kar čutijo vsi?
Lepa si, lepa si.
V tebi je neskončna moč,
hodi svojo pot.
Lepa si, lepa si…

 

Vaša MičnaCvetlična 🙂