Kako sta povezani hrana in vibracija okolja v katerem se nahajamo?

MičnaCvetlična

 

Hrana ima v mojem življenju kar pomembno vlogo in spoznala sem jo iz različnih zornih kotov, predvsem tistih težavnih. Spomnim se, da se je moje obdobje debelosti nekako začelo po avtomobilski nesreči, ki sem jo doživela v prvem razredu osnovne šole. Takrat sem se postopno začela rediti in zelo močna sem ostala vse do 7 razreda. Potem sem se za silo spravila v red in v nadaljnjih letih so se menjavala obdobja z več in manj kilogrami.

Posebnega pomena zdravi hrani nisem dajala, do dveh let in pol nazaj, ko sem spremenila svoj način prehranjevanja in tudi uspešno sanirala 16 odvečnih kilogramov. O tem lahko preberete tukaj. Sem pa bila priča še nekaterim situacijam povezanim s hrano, za katere sem potrebovala kar nekaj časa, da sem si jih razložila.

Prva se mi je zgodila po moji selitvi v London, ko sem podzavestno svojo praznino in domotožje polnila s povečano količino hrane. Kar nekaj mesecev sem potrebovala, da sem ugotovila, da te dodatne hrane ne potrebujem in našla tisti pravi vzrok za nastalo situacijo. Več o tem tukaj.

Opazila pa sem tudi, da se moja “potreba” po hrani spreminja tudi z vibracijo okolja, v katerem se nahajam. Spominjam se mojega izleta na Nizozemsko, ki se je zgodil letos poleti. Tam sem neznansko uživala. Tako dobro smo se imeli, da niti pomislila nisem na hrano, ko pa smo imeli čas obroka, je bil slednji zame količinsko dokaj majhen. Prijateljica je rekla, da jem kot ptica in popolnoma jasno mi je bilo, da takrat res nisem potrebovala veliko hrane, saj sem bila v odlični energiji mesta v katerem sem se nahajala.

Sem pa opazila, da se mi je na mojih obiskih doma dogajalo ravno nasprotno. Pojedla bi vse kar sem videla. In res je bilo, da nisem bila vedno tako sproščena, kot sem bila takrat na Nizozemskem. Vibracija hiše je nekoliko nižja, zato je moje telo podzavestno hlastalo po hrani, ker je imelo občutek, da se bo s tem dvignila energija. To se je sicer zgodilo, vendar za kratek čas in v nič kaj koristni smeri. Tudi za potrditev slednjega dejstva sem potrebovala nekaj časa in ko sem ga ozavestila, sem postala še bolj zavestna pri opazovanju.

Ko opazim, da nastane želja po sladkem, ki ni posledica moje lastne odločitve, da si bom privoščila razvajanje s tortico, vem, da se nahajam v okolju in med ljudmi, ki mi nižajo vibracijo. Ko se tega zavem, pa imam seveda dve možnosti. Tvegati in si zniževati energijo še naprej, ali pa se takim ljudem in prostorom izogniti v največji meri.

Seveda je jasno, da čisto vsak trenutek in takoj, ne moremo izbrati druge možnosti, zato je pomembno, da si takoj, ko je možno svojo vibracijo potem očistimo in dvignemo nazaj.

To pa storimo s tušem, meditacijo, hojo v naravi, solnimi pilingi, savno, energijskimi esencami in podobno. Skratka delovati moramo tako na fizično, kot tudi na energijsko telo. Dvigovanje svoje vibracije je zelo pomembno in odvisno samo od nas, zato res naredite vse, da boste poskrbeli za to, kadar je potrebno. To pomeni vsak dan sproti.

Poiščite način, ki deluje za vas in v njem vztrajajte. Korak na korak in se bo poznalo. Pri vsem tem, pa je seveda pomembna tudi vztrajnost. Video o vztrajnosti, pa najdete tukaj.

 

Pozdravček! 🙂 

Maja – MičnaCvetlična 🙂