Česa me je naučil loto listek?

 

Ni še tako dolgo nazaj, ko sem med meditacijo dobila jasno navodilo, da naj grem vplačati loto listek. Ko sem čez nekaj dni našla še svojo staro denarnico in v njej star loto listek s kombinacijo številk na njem, sem se odločila, da bom to tudi storila.

Igranje lota sicer ni v moji navadi, sem se pa morda enkrat ali dvakrat letno opogumila in preizkusila moje srečne številke. Posebnega uspeha nisem imela nikoli, morda je tudi to razlog, da mi slednje ni postalo navada.

Tisti dan, pa sem se odločila poskusiti srečo in vzela kar tiste stare številke, ki sem jih našla v denarnici. Šla sem na bencinsko postajo, kjer mi je prijazna uslužbenka povedala, da ti listki že zelo dolgo niso več veljavni in da moram izpolniti novega. Naredila sem tako, kot je bilo potrebno in jo prosila za dodatna navodila glede celotnega postopka. Vplača sem potreben znesek, ki je bil minimalen, vzela številke in se odpravila ven.

Na poti proti izhodu, pa je čezme šinila misel, naj dobro analiziram dogodek, ki se je pravkar zgodil in tako sem se lotila dela. Opazovala sem moje reakcije in moje obnašanje, ko sem se še pogovarjala z gospo na bencinski črpalki. Opazila sem, da sem ji kar sama od sebe razložila, kako sem našla listek in med svojimi besedami sem zaznala ton opravičevanja, češ, veste saj jaz ne igram redno, samo takole kdaj pa kdaj. Opravičevala sem se ji, ker sem prišla kupit srečko??

Hmm, zakaj?  Hja seveda sem kopala naprej, ker me je bilo tudi sram, da sem pravkar vplačala loto listek. Dojela sem, da se sramujem igranja iger na srečo, ker naj bi po mojem mnenju to veljalo, za ne preveč ugledno. Nisem bila še v celoti zadovoljna z odgovorom in brskala sem še naprej. Torej sramovala sem se mojega početja in posledično sem dojela, da se pravzaprav sramujem denarja oz. različnih virov pritoka denarja. Bila sem prepričana, da je edini pravi način pridobivanja denarja samo delo in nič drugega. Bila sem zaprta za nepričakovane in drugačne vire dohodka, ker sem se jih sramovala. Ja moram priznati, da me je tole spoznanje, kar prizemljilo.

Spoznala sem, da denar lahko prihaja v naša življenja na različne načine in če za nekoga to pomeni igranje lota, je to super.  Z igranjem lota takrat nisem nadaljevala, ni pa rečeno, da kdaj pa kdaj ne bom kupila kakšne srečke. Pustimo se presenetiti vesolju.

Dragi moji, opazujte kdaj svoje reakcije in besede o denarju, morda boste presenečeni. Najboljše pri tem pa je, da jih je vedno moč spremeniti. Pomagate si lahko z e-priročnikom; Kako iskati omejujoča prepričanja? 

 

Pozdravček! 🙂 

Maja – MičnaCvetlična 🙂