Kako na en mah razreševati fizične in čustvene izzive v telesu?

Čustveni in fizični nivo

 

Zimske radosti – to se pa sliši zabavno, kaj ne? No, vem pa, da je malo manj zabavno tistim, ki bolehate za boleznimi dihal, kot so kašelj, vnetje grla, sinusov in bronhijev, imate slab imunski sistem, alergije, ali pa se celo znajdete v močni čustveni stiski, ki je posledica bolezni, žalosti, jeze, potlačenih čustev, ljubosumja, strahu, izgub, partnerskih razhodov in podobno.

Se tudi vam pogosto dogaja, da s težo v prsih pomislite na kašelj, ki z vami ostane še več tednov, tudi po tem, ko prehlad že v glavnini prebolite? Ste kar naprej brezvoljni in nervozni, poleg tega pa še ves čas bolehni in šibki?

Ja, ni prijetno. Sama sem dolga obdobja kašlja izkušala skozi celotno otroštvo in mladost, ter šele v odrasli dobi izvedela, da je kašelj povezan z ne-izražanjem misli in občutkov. Če sem svoje stanje želela izboljšati, sem morala pristopiti celostno. Pozdraviti sem torej morala moj fizični in tudi čustveni nivo.

Ko sem imela najbolj intenzivno obdobje mojega čustvenega in fizičnega okrevanja, sem zelo rada zahaja na morje in ob vodi, v tistem prijetnem ozračju, meditirala in meditirala. Takrat sem si vzela čas, ker sem ga imela na voljo dovolj. Ker sem opažala odlične rezultate, pa sem seveda razmišljala tudi o tem, kako morsko klimo pripeljati bližje, ker mi veliko časa ni vedno na voljo. Seveda sem te odlične rezultate hotela deliti tudi z vami in posledično se je rodila SOLNA MEDITACIJA, ki je prinesla morje v še bolj koncentrirani obliki, ki se ji reče sol. Našla sem prostor, kjer morje in meditacija lahko združita svoje moči in temu prostoru se reče SOLNA SOBA.

Solna terapija in meditacija skupaj… Hmmm, to pa je nekaj novega, ali pa nekaj ne tako zelo pogostega, kaj ne? Pa bi radi vedeli, zakaj je tudi nekaj zelo blagodejnega?

Sprehodimo se torej najprej po vsaki terapiji posebej.

SOLNA TERAPIJA
Solna terapija je povsem naravna in varna metoda, ki blagodejno vpliva na naša dihala, kožo in krepi imunski sistem. Med terapijo se v prostoru ustvari mikroklima, ki je po vsebnosti soli v zraku močnejša od mikroklime ob morju. Koncentracija suhega solnega aerosola ustvarja ozračje polno negativnih ionov, ki zelo blagodejno delujejo na naše počutje in dvigajo nivo energije v našem telesu.

Sol ima na naša dihala in kožo razkuževalno, očiščevalno in protivnetno delovanje. Mikro delci soli pri vdihavanju prodrejo globoko v spodnji del pljuč, kjer pogosto nastanejo težave z dihanjem. Sol očisti dihalne poti, raztopi in odstrani sluz iz nosu, pljuč in sinusov ter obnovi in prečisti kožo.

MEDITACIJA
Meditacija je tehnika za doseganje notranjega stanja miru in tišine, v kateri smo sposobni sprejeti dogodke ter situacije točno take kot so. Meditacija nam pomaga dosegati jasnost na področjih, kjer prevladujeta zaskrbljenost in stres. Z redno meditacijo in vztrajnostjo se lahko osvobodimo preteklih vzorcev ter navad, ki nas omejujejo in dosežemo širši pogled na stvari, ki se nam dogajajo v vsakdanjem življenju. Naše reakcije so ob tem bolj mirne in mehke. Vedno bolj se zavedamo svojega telesa in smo mu zato sposobni bolje prisluhniti. Z meditacijo se očistimo dnevnega stresa in prosimo višje sfere za nadaljnje vodstvo. Pomaga pri dvigovanju samozavesti in lastne vrednosti, ter povečuje sprejemanje sebe in drugih točno takih kot s(m)o.

Koliko jih je, teh pozitivnih učinkov, kaj ne?

In ko se torej združita obe – meditacija in solna terapija, takrat nastopi globinsko delovanje, torej na čustveni in fizični nivo. Lahko bi rekli, da gre pri skupni uporabi za še enkrat večji učinek, saj kot ste prebrali zgoraj, imata že vsaka zase neprecenljive učinke.

Če pa vključite še potrpežljivost, vztrajnost in rednost, sem prepričana, da boste nad svojimi rezultati več kot navdušeni.

Aktualne termine SOLNIH MEDITACIJ najdete na povezavi tukaj.

 

Pozdravček! 🙂 

Maja – MičnaCvetlična 🙂