Zakaj je delo na sebi pomembno tudi v “veselem” decembru?

Meditacija pred novim letom.

 

Mesec december nima kar tako, brez veze, naziva VESELI DECEMBER. Popolnoma jasno je, da je v tem mesecu kolektivno razpoloženje na višku. Mnogo zabav, druženj, kuhano vino teče v potokih in smeh ter veselje odzvanjata skoraj na vsakem koraku. Na trenutke se celo zdi, da ljudje samo čakajo ta mesec, da bodo lahko odplavali od krute realnosti celoletnega vsak dana. Decembra je dovoljeno več, decembra se zaključujejo stvari, decembra zavore odpovejo in pozabi se vse, kar se je neprijetnega dogajalo čez leto.

To je že prav, saj ljudje potrebujemo sprostitev in zabavo. Ne samo, da jo potrebujemo, celo nujna je za naše dobro delovanje. Toda pri tem se je pomembno vprašati, ali smo izbrali tisto vrsto zabave in druženja, ki nam je v prid in ne škoduje našemu telesu in duhu?

Znate izbrati družbo, hrano, pijačo in dogajanje, ki je v skladu z ljubeznijo do sebe, ali se z brezglavim opijanjem prepuščate hedonističnim užitkom enega večera, naslednji dan pa bolni in brez energije obležite zaradi »mačka?« Je slednje res tista prava pot, ki vam prinaša zadovoljstvo na dolgi rok?

Odgovor za vas boste poznali le vi sami. Razmislite o tem, kaj vem je bolj pomembno in kaj vam prinaša več koristi na dolgi rok. Morda boste presenečeni nad svojimi odgovori. 🙂 

Moj odgovor pa tudi zagotovo poznate in jaz vas spodbujam, da mesec december posvetite tudi meditaciji, delu na sebi, branju in raziskovanju svoje notranjosti. Pazljivo in modro izberite prostore, dogodke in ljudi, s katerimi se družite, ter sebi namenite le najboljše.

Kaj je tisto, kar vam nariše nasmeh na obraz in prižge iskrico v srcu, ko ste popolnoma prisotni in prisebni. Kaj je tisto, česar že dolgo niste počeli, pa ste po tem tako polni energije, da kar pokate od nje? Kaj je tisto, po čemer vas naslednji dan zagotovo ne boli glava in vam nikakor ni slabo? Bi znali kar tako, s prve, ustreliti vsaj eno tako stvar?

Prepričana sem, da bi, zato vas spodbujam k temu, da svoj december izkoristite zares premišljeno. Namenite ga drugačnemu delovanju, tistemu, ki bo podprlo vaše fizično in energijsko telo. Opazujte svoje počutje že v decembru in ne čakajte na januar, da boste začeli izpolnjevati svoje zaobljube. Posvetite se svojim čustvom, raziščite omejitve, se očistite zastale energije preteklega leta in si naredite načrt za novo leto.

Tudi meditacija, branje, pisanje ali pa kakšna druga tehnika, ki vam prinaša dobre rezultate, so zelo pomembne. Na povezavi tukaj boste našli vse aktualne dogodke in pakete, javite pa se mi lahko tudi za individualno delo.

Naj bo vaše novo leto prežeto s tisto pravo namero in ne dovolite, da tudi vaš januar postane najbolj depresiven mesec. Poskrbite zase v prvi vrsti in naj vaša sreča ne bo več odvisna od zunanjih dejavnikov in okoliščin ter drugih ljudi.

 

Pozdravček! 🙂 

Maja – MičnaCvetlična 🙂