Otroci so naša prihodnost

Celoten konec tega tedna sem posvetila pripravi na delavnico v Zagrebu, kamor se prihajajoči torek odpravljam urit svoje veščine »pitchinga.« Za tiste, ki ne veste, kaj točno to pomeni, naj povem, da je to kratka predstavitev podjetniške ideje ali projekta javnosti in tudi potencialnim investitorjem.

Pripravljam velik projekt, ki je povezan z otroci in zato bom svoje urejene posvetila prav temu. Ko sem pisala predstavitev, ki mi je vzela kar precej časa, saj je v angleškem jeziku, sem ves čas razmišljala o današnjih otrocih.

Tako drugačni so, zahtevajo popolnoma nove pristope in njihova volja se zdi neomajna. Zdi se mi, da današnji otroci zelo dobro vedo, zakaj so prišli na ta svet in mislim, da se nič ne zmotim, če rečem, da so tukaj zato, da bodo popravili škodo, ki jo delajo naše generacije odraslih ljudi in ki so jo že naredile pretekle generacije. Svet je zašel v kolektivno nizko energijo. Le ozrite se okoli in hitro vam bo jasno, kaj mislim.  

No pa se vrnimo k otrokom, ki so danes v ospredju. Pravzaprav smo vsi skupaj, saj je naše obdobje starosti odvisno prav od njih. To pomeni, da bodo otroci do nas taki, kot jih bomo naučili mi sami, saj so le odsev naše vzgoje.

Torej polna odgovornost, kakšna bodo naša pozna leta, še vedno pripada nam. Bistveno je, da mi sami sebe pripeljemo do čustvene, mentalne, duhovne in fizične stabilnosti, saj bomo le tako slednje lahko predali našim otrokom. Poleg tega pa moramo poskrbeti tudi za dobro bazo, v kateri se bodo otroci samostojno razvijali v prav take, torej čustveno, mentalno, duhovno in fizično zrele posameznike.

S tem mislim, da jim moramo zagotoviti primerno okolje in tudi orodja, ki jim bodo pomagala, da se kar najbolje in najbolj učinkovito razvije. Predvsem pa je pomembno, da dosežemo ravnovesje med potrebami celotne družbe in otrokovo individualnostjo. Torej najti moramo način, da bomo z odločnimi in karakterno močnimi otroci bivali v sožitju in hkrati ne bomo posegali v njihove značajske lastnosti.

Torej odrasli smo tisti, ki smo zgled in vodilo današnje družbe in tudi tiste, ki ji bomo pripadali čez nekaj let. Kako se bomo torej odločili? Želimo imeti vesele in zadovoljne otroke, ki bodo za nas z veseljem poskrbeli, ko bodo odrasli, ali pa žalostne in depresivne posameznike, ki ne vidijo večjega cilja in namena?

Odgovor je zelo jasen, zato začnite spreminjati sebe, svoje navade in zastarelo mišljenje kar takoj. Jaz to počnem že zadnjih 10 let in lahko rečem, da je zlata vredno.

Pomagate si lahko tudi s knjigo in priročnikom na povezavi.Pozdravček! 🙂 

Maja – MičnaCvetlična 🙂