Kje se skriva (tvoja) ženska energija?

Prava ženstvenost

Spomnim se, kako sem že od nekdaj z občudovanjem opazovala ženske, ki tako dobro znajo izžarevati svojo pristno žensko energijo. Vidi in čuti se jo. Ta energija se odseva skozi celotno njo, tako skozi njen fizični, kot tudi nefizični del.

Obožujem tip ženske, ki je znotraj sebe tako lepa, mila, pristna, nežna, a hkrati močna in odločna. Ženska, ki zna poskrbeti zase in hkrati svojemu moškemu dovoli, da jo razvaja. Taka ženska se zaveda, da je boginja, kraljica in se temu primerno tudi odziva na svet.

Biti kraljica ne pomeni samo sedeti na prestolu in uživati njegovega privilegija, temveč pomeni tudi prevzemanje polne odgovornosti za svoje življenje in vse odločitve v njem. Kraljica se zaveda, da ima vse niti v svojih rokah in še bolj se zaveda, kdaj bo katero izbrala. Pristna ženska energija vključuje tudi čustveno stabilnost, ki je za uspešno odločanje nujno potrebna. Čustvena stabilnost ni nekaj, kar bi enostavno bilo prirojeno. Čustvene stabilnosti se naučimo. Pridobimo jo z zavestnim delom na sebi, ki pa zahteva veliko mero predanosti in vztrajnosti.

Pomen ženske energije je resnično velik, a se tega večina žensk in moških premalo zaveda. Ženske so velikokrat šibke pri njenem izražanju, moški pa je zaradi tega enostavno ne morejo začutiti. Namesto tega so deležni še ene doze moške energije, ki pa seveda ne sodi v odnos, ki stremi k ravnovesju med obema energijama.

Tudi jaz sem imela dolga leta izziv z izražanjem svoje ženske energije, ki sem jo v preteklosti tako zelo potlačila, da se tega niti zavedala nisem. Mislim, da ne bom daleč od resnice, če napišem, da prave ženske energije sploh nisem poznala. Ko sem skozi leta osebnostno rasla in se razvijala, pa sem postopno razvijala tudi boljši odnos do sebe. Pomagale so mi knjige, meditacija, pisanje in pa tudi drobni triki, ki jim sprva nisem pripisovala večjega pomena, a ko sem jih izvedla, sem lahko zaznala ogromno razliko v mojem počutju.

Nikoli nisem bila zagovornica pretirane uporabe ličil, sem pa uporabila čisto osnovno obliko. Všeč so mi bili urejeni nohti, a nikoli tako zelo, da bi jih dala urejati nekomu drugemu in slednje sem sedaj spremenila. Večino časa sem raje nosila hlače, zdaj nosim krilo večkrat.

Ugotovila sem, da že majhna sprememba, kot je recimo krilo namesto hlač in pa urejeni nohti pomenijo tako veliko spremembo. Kot pravim, ne gre za drastične spremembe videza, temveč gre za spremembo energije, ki je bistvenega pomena za dvig ženske energije.

Ob vsem tem, pa seveda moram opozoriti, da sprememba, oz. prilagoditev videza ni glavna stvar, ki sem jo naredila. Gre za celostno spremembo, ki je trajala več let in bistveno ob tem je, da sem sebe gradila od znotraj. V prvi vrsti sem namreč spreminjala svoja prepričanja o sebi, ki sem jih z malo spremembo v videzu le še dopolnila. Prava ženstvenost in prava ženska energija namreč nikoli ne izvirata iz zunanjega videza, temveč iz notranje lepote, ki se izraža navzven.

Draga moja prijateljica, polagam ti torej na srce, da najprej začneš spreminjati svoja globoka podzavestna prepričanja, ki si jih v svojo podzavest naložila skozi leta. In ko boš zares vzljubila sebe v celoti in od znotraj, se bo tudi fizična sprememba zgodila v naravnem ritmu.

Pri spremembi prepričanj si lahko pomagaš s priročnikom; Kako iskati omejujoča prepričanja, ki te bo vodil skozi samospraševanje in ti pomagal globoko pogledati vase. To je fantastično orodje, ki ti bo dalo novega vetra in vse odgovore o tebi. Nov navdih boš našla tudi v knjigi; Izgubila sem tebe, a našla sem sebe, ki jo skupaj s priročnikom dobiš v Hvaležnem paketku.

Pozdravček! 🙂 

Maja – MičnaCvetlična 🙂