Mir v duši je luksuz!

Ja, čisto prav ste prebrali, mir v duši je luksuz, ki si ga očitno ne more privoščiti vsak, vseeno pa bi si ga moral. In zakaj je temu tako? Obstaja samo en preprost razlog in to je dejstvo, da je za mir v duši potrebno delati, pa to ne pomeni tako malo, brez pomena, temveč je potrebno konkretno delovanje, stalno metanje iz cone udobja, prilagajanje in stalno spreminjanje in tega žal nočejo vsi. Torej mir v duši je rezerviran samo za najbolj zagrete… se najdete med njimi?

Zadnje dni je pri meni pestro. Zaključujem z enim projektom, se uvajam pri drugem, redno izvajam tretjega in četrtega, se dogovarjam za petega in še preselila sem se… Časovno imajo dnevi zame premalo ur, da bi lahko naredila vse, kar si želim in ja, nekajkrat se mi je zgodilo, da sem imela vsega dovolj, ker sem bila preprosto preveč utrujena. V tistih trenutkih sem se vprašala o smislu… Zakaj? In seveda sem hitro našla tudi svoj zato. Ta zato pa poznam le jaz, no, pravzaprav ga pozna moja duša, ki me vodi skozi vse te dogodivščine in projekte, ki se mi v zadnjem času dogajajo.

Skozi proces učenja sem se naučila prepoznati, kdaj delujem iz ega in tako narediti selekcijo tam, kjer je to potrebno in kljub velikim pritiskom ter ogromnemu pomanjkanju dnevnih ur, ne izpuščam trenutkov za pogovor z mojo dušo. Meditacija je zame nekaj najboljšega in to je zame najboljši vir energije. In kljub temu, da me kar naprej obiskujejo različni strahci in kakšen dvom, sem v sebi pomirjena, ker vem, da vse teče tako kot mora. Četudi se stvari ne sezidejo tako, kot si želim, vem, da je vse kar potrebujem vedeti, le dejstvo, da še ne vidim širše slike. In ko načrtno skušam ostajati čimbolj mirna in ko se načrtno pomirjam in tudi opominjam, da je vse tako kot mora biti, se mi tudi razumevanje hitro pokaže.

Seveda obstajajo stvari in zgodbe, ki še niso dobile svojega epiloga, seveda sem še vedno nervozna, utrujena in tudi jezna in žalostna, a vseeno je zavedanje, da je vse v redu in da v meditaciji vedno lahko najdem uteho, močnejše od vsakega izziva, ki mi je postavljen na pot. In to je tisti luksuz, ki si ga je potrebno izgraditi skozi trdo delo in razvoj svoje osebnosti. Moramo se spreminjati, širiti svoje zavedanje, se izobraževati in razvijati svoje energijske potenciale. Hoteli ali ne, ljudje smo duhovna bitja, ki smo se znašli na planetu Zemlja, da predelamo izzive, ki smo si jih za to bivanje izbrali. In dejstvo je tudi, da smo tukaj zato, da rastemo skozi izzive. Bistveno pri vsem tem pa je, da se naučimo skozi svoje izzive hoditi suvereno, se z njimi soočiti, tako kot je potrebno in da se iz njih tudi kaj naučimo. Le tako se bomo krepili iz dneva v dan, postajali močnejši in tako dosegli tisti mir v duši, ki ga potrebujemo v sicer kaotičnih okoliščinah, ki se nam dogajajo.

Dragi moji, začnite graditi svoj mir čim prej in obljubim vam, da si boste hvaležni! Pomagate si lahko s knjigo in priročnikom, ki ju najdete na povezavi tukaj.

Pozdravček! 🙂

Maja – MičnaCvetlična 🙂