Važno je, da imate dobro voljo!

DOBRA VOLJA

S to mislijo bom začela pisanje v letu 2020, saj se me je nekaj dni nazaj močno dotaknila, po tem, ko sem še malo bolj poglobljeno razmislila o njeni resničnosti.

Šla sem na sprehod po sončku, ki ga te praznične dni zares ni manjkalo. Hodila sem po poljski poti, ko mi je nasproti pripeljalo večje belo vozilo. Gospodu za volanom sem se nasmehnila, kljub temu, da ga nisem poznala. Presenetila pa me je njegova reakcija, saj je gospod ustavil svoj avtomobil odprl sprednje okno in mi ponudil roko, v voščilo srečnega in uspešnega novega leta, ki se je tisti dan, no pravzaprav tisto noč začelo. Kot bi vedel, kako rada pišem, mi je podaril prelep zlato črn svinčnik, za katerega sem mu zelo hvaležna. Ko sem mu rekla, da jaz darilca zanj nimam, je rekel: “Saj je vseeno, važno je, da imate dobro voljo in to največ šteje.”

In res, glede na dejstvo, da se je gospod pripeljal z dobrim avtomobilom in da je za darilca svojega podjetja delil tako lepe svinčnike, v materialnem smislu čisto zares ni potreboval ničesar, sem mu pa jaz podarila tisto, kar največ šteje, svoj nasmeh, dobro voljo in iskreni hvala. Ko sem potem po poti naprej razmišljala o dogodku, ki se je pripetil, mi je nasmeh kar sam od sebe silil na usta. Dal mi je upanje, da je na tem svetu ogromno dobrih ljudi, ki cenijo pristen nasmeh in iskreni hvala. Dal mi je tudi upanje, da za srečno resnično ne potrebujemo veliko, najbolj pomemben pa je po mojem mnenju še vedno mir v duši in v srcu. Ko zvečer lahko mirno zaspiš, samo zato ker veš, da si v svojem dnevu naredil vse, kar si mogel po svojih najboljših močeh z namenom, da delaš dobro in deliš navdih med ljudi, potem resnično ne moreš več ostajati zagrenjen in zamorjen človek.

Ko prideš do točke, da ti je mar za druge ljudi in celotni planet, ter pred tem sebe izpolniš v največji možni meri, potem veš, da je širjenje veselja in svetlobe le še logična posledica.

Leto 2020 naj bi po astroloških napovedih veljalo za leto, ki bo na plano prinašalo vse, kar je bilo v preteklosti potlačenega. Zgodil se bo neke vrste boj med svetlobo in temo. Ljudje se bomo prisiljeni soočiti z vsemi občutki, ki jih nosimo v sebi. In tisti, ki smo prej garali, da se je tehtnica prevesila v prid pozitivnim občutenjem, bomo letos nekoliko lažje dihali.

Za vse ostale, ki pa še potrebujete nekaj spodbude in delovanja, pa vas na tem mestu opogumljam, da začnete že danes. Zastavite si velike novoletne cilje in jih potem razdelite na manjše korake, ki jih lahko izpeljete enega za drugim. Postopno boste tako prišli do velikega cilja in ob koncu leta boste lahko ponosni sami nase. Pomemben je osebni notranji mir in občutek, da smo za svojo srečo in počutje naredili vse kar je bilo v naši moči.

Kot že rečeno, dela se lotite takoj, prenehajte z odlašanjem in si izborite tiste trenutke, ki jih potrebujete za temeljit vpogled vase, v svoje želje, v svoje cilje, predvsem pa v svoje trenutno stanje. Pravijo, da je sprememba edina stalnica v našem življenju, zato jo sprejmite in se zakopljite vanjo, da boste v tem novem letu postali srečni, zadovoljni, zdravi, veseli, navihani, predvsem pa pomirjeni znotraj sebe in s samim seboj. To naredite zato, da boste vedno imeli veliko dobre volje na zalogi in samo zato ker je vredno.

Da pa ti koraki ne bodo tako preveč zahtevni, si lahko pomagate s knjižnim paketom za učinkovito samopomoč, ki vam bo podal konkretna orodja, kako se lotite svoje notranjosti in podzavestnih prepričanj, ki vas držijo nazaj, na najbolj enostaven in tudi lahko rečemo na brezplačen način, saj meditacija in pisanje pravzaprav ne staneta nič.

PA SREČNO! <3

Maja – MičnaCvetlična