5 nasvetov, kako sebi in drugim polepšati dan

Naslov slednjega članka, je v meni vzkipel prejšnji dan, ko sem sredi Ljubljane sedela na sončku in brala knjigo, ki mi odpira nove poglede na svet in na obilje, ki nam ga slednji prinaša.

Mojo pozornost sta pritegnili starejša in mlajša ženska, ki sta sedeli za sosednjo mizo in sproščeno klepetali. Opazila sem, da mi je njuna pojava neznansko všeč. Bili sta tako lepi in sproščeni. Videti je bilo, kot da sta mati in hči in vse naokrog je bilo čutiti, kako sta povezani med seboj. Ko sem končala z branjem in se odpravila naprej, sem se ustavila pri njuni mizi, se jima opravičila, ker ju motim in jima rekla, da je moj namen le, da jima povem, kako sta mi všeč. Vprašala sem ju, če sta mati in hči in da se opazi kako sta povezani. Presenetila sem ju, v pozitivnem smislu seveda in tudi mene je presenetil njun odziv. Mlajša ženska se mi je zahvalila, vstala in me prijazno objela. Enako je storila tudi njena mama. Zahvalila sem se jima za prijazen objem in jima le še zaželela lep dan.

Ko smo odšle vsaka v svojo smer, pa je moje srce poskočilo od navdušenja in sporočilo mi je, da o slednjem nujno moram nekaj napisati. In ker se trudim, da takšna navodila upoštevam v največji možni meri, je zapis danes pred vami. Ko sem hodila naprej se je v moje misli pripeljal še naslov omenjenega članka. In bilo je kar 5 nasvetov, kako sebi in drugim polepšati dan, za katere pa še v trenutku pisanja te vrstice ne vem kateri bodo. Vsekakor vem, kateri je pravi, zanima pa me, kateri štirje se bodo še zvrstili do konca članka.

Veste, lep je občutek, ko preprosto zaupaš, da bodo prave besede prišle, ko je to potrebno. Temu se reče notranja intuicija, ali poslušati samega sebe, lahko pa bi rekli tudi kanaliziranje sporočil iz vesolja. Slednje počnem tako, da sedem za računalnik in začnem pisati. Kaj bo sledilo, pa velikokrat ne vem.

Verjetno ste že lahko razbrali, da se v zgornjih vrsticah skrivata dva nasveta, ki ju je dobro upoštevati, ko hočemo dan polepšati sebi in tudi drugim.

Prvi je zagotovo ta, da pohvalite neznanca, ki pritegne vaše pozornost. Bodite odkriti, iskreni in pristopite pogumno ter brez strahu, da bi bili zavrnjeni. Veste, ljudje radi prejmemo pohvalo in zato jih le dajte, ko tako začutite.

Z zadnjima dvema besedama sem že namignila na drugi način, kako sebi in drugim polepšati dan in to je, da poslušajte svoj notranji glas in skladno z njim tudi ukrepajte. Jaz sem začutila, da bi gospema rada povedala, kako sta mi všeč in sem to tudi storila, s tem pa nam vsem omogočila, da smo doživele lepo izkušnjo sprejemanja in dajanja.

Naučimo se dajati in sprejemati, je tretji način, s katerim lepšamo dneve. Slovenci na kolektivni ravni imamo težavo s sprejemanjem. Dajemo že, a velikokrat tudi pri tem sežemo v skrajnosti in se izčrpavamo, zato mora biti med dajanjem in prejemanjem vzpostavljeno ravnovesje. Zato, dajajte, ko tako začutite in z lahkoto v srcu sprejmite, ko vam je nekaj ponujeno. Veste, takrat, ko pohvalo, darilo, nasvet, ali karkoli drugega sprejmete, drugemu človeku omogočite izkušnjo dajanja, ki slednjega napolni popolnoma enako kot sprejemanje. Če se še spomnite, smo bile srečnejše vse tri. Jaz, ker sem lahko dala pohvalo, sem bila srečnejša in polnejša, zato, ker sta jo prejemnici hvaležno sprejeli.

Četrti način pa je ta, da se naučimo uživati življenje in ga pogledati iz drugega zornega kota. Takrat, ko nam stvari ne tečejo tako, kot bi želeli, je zelo pomembno najti zadovoljstvo in užitek v majhnih stvareh. In ta teden jih je bilo veliko. Sonček sije in nas toplo greje, pa nekaj dni nazaj nam je nebo postreglo s čudovitim sončnim zahodom, ki se je odražal v prekrasnih roza odtenkih. Danes je polna luna, ki potencira naša občutenja in nam tako daje priložnost, da se soočimo s tistim, kar nosimo v sebi. Pa naši otroci, joj, ta mala srčna bitja nam nudijo toliko veselja in srčnosti. Njihova energija je tako lepa in čista, zato jo le sprejmimo z največjim veseljem. Mislim, da nadaljnje naštevanje ni več potrebno in da ste v celoti razumeli namen slednjega odstavka.

No, pa smo prišli do zadnjega petega nasveta. Iskreno rečeno, nisem si mislila, da bom tale članek spisala tako hitro, glede na dejstvo, da nisem točno vedela o čem bom pisala. In ja, zaupanje je tisto, ki zaokroži vse te nasvete. Zaupanje, da je nad nami nekdo, ki nas vodi, podpira spremlja in nam pomaga naše bivanje narediti lepše. Zaupajmo in verujmo, da je vse v najlepšem redu in da so vsi izzivi in preizkušnje tukaj zato, da nas podpirajo in da nam omogočajo rast, ter s tem biti vsak dan boljša verzija sebe.

Nepričakovano pa se je prikradel še šesti nasvet, ki je nekako bistvo vsega, po kar smo prišli na ta planet. To je ljubezen do sebe. Naredimo vse, kar je potrebno, da bomo vzljubili sebe in posledično nas bodo ljubili tudi drugi ljudje. Veste tista prava ljubezen do samega sebe prihaja iz naše globine, iz naše notranjosti in nima prav nobene veze z našim zunanjim izgledom. Dovolimo si izkušati bivanje na planetu Zemlja v polni meri in skozi stalen razvoj.

Meditacija, branje, učenje, raziskovanje svoje podzavesti, opazovanje svojih občutkov in pisanje o njih, so vse tehnike, ki vam lahko pomagajo dvigovati ljubezen do sebe. Recept, kako se slednjega lotiti, boste našli v Knjižnem paketu za učinkovito samopomoč, ki je tako čudovito orodje, da bo spremenilo vaše življenje na bolje, če si boste slednje seveda dovolili.

Dovolite si spremembo in dovolite si sebi in tudi drugim polepšati dan.

Pozdravček! <3

Maja – MičnaCvetlična