Zakaj je vpogled vase v času samo-izolacije tako pomemben?

Dejstvo je, da smo vsi seznanjeni z okoliščinami in da si enostavno ne moremo več zatiskati oči ter bežati pred resnico. Za voljo čimprejšnje ozdravitve sveta in ljudi, smo primorani ostati doma. Vsak po svoje smo se znašli v nekem unikatnem čustvenem in fizičnem stanju, ki na vse pretege zahteva našo pozornost. Tokrat preprosto ne prosi več zanjo, temveč jo enostavno zahteva.

Veliko ljudi je »prisiljenih« ostati doma s svojimi družinskimi člani, s katerimi so se prej videvali bolj poredko. Za vse skupaj je to nekakšen šok. Na drugi strani so nekateri ljudje ostali povsem sami. Oboje predstavlja stisko. Nastali sta dve popolnoma različni zunanji okoliščini, ki pa kar kličeta k istemu početju…

… VPOGLEDU VASE …

Da ne bom svojega zapisa preveč razpotegnila in da ne bom odkrivala tople vode, bom kar prešla k bistvu. Vpogled vase je sedaj enostavno nujen. Moramo si ga dati, pregledati naše vzorce in posledična delovanja ter reakcije. Naša naloga je, da odkrijemo vzroke oz. izvore naših dejanj in načinov obnašanja, ter jih odpravimo.

Zakaj? Zato ker je čas, da prenehamo svoje rane prenašati na okolico, še posebej na otroke, s katerimi vas je velika večina sedaj še več v stiku. Dragi moji, najdite nekaj trenutkov časa, ki ga tako potrebujete, iščite rešitve in se v meditacijo spustite kar skupaj z otrokom. Tako boste pravzaprav ujeli dve muhi na en mah, saj boste s tem, ko daste sebi priložnost za vpogled vase, te veščine naučili tudi svojega otroka. Verjemite mi, to je najboljša popotnica za njegovo odraslo dobo. Pomagate si lahko z zvočnimi meditativnimi pravljicami, o katerih več informacij najdete tukaj.

Omenila sem že, da je pomembno tudi iskanje omejujočih vzorcev. In ja, res je to potrebno, saj je to edini način, da jih lahko presežemo. Po mojih izkušnjah je najboljši način za ozaveščanje vzorcev skozi pisanje. Samo-spraševanje je tehnika, ki vam bo zelo v pomoč. Nekaj osnovnih navodil, kako se pisanja kot terapije lotiti, boste našli v brezplačnem priročniku tukaj.

Poglejte, kako močno zdravilno energijo ima Mati narava. Kako hitro si je na nekaterih predelih opomogla. In takšne sposobnosti imamo, verjeli ali ne, tudi ljudje. Sedaj pa je ravno pravi trenutek, da jih začnemo iskati znotraj sebe in zato je vpogled vase tako pomemben. Sedaj je čas za spoznanje, da smo ljudje duhovna bitja, da smo povezani med seboj, četudi se na videz zdi, da smo popolnoma ločeni. Pa nismo. Vse kar se nam zdi prazen prostor, je neke vrste iluzija. Povezani smo med seboj, veliko bolj, kot si morda utegnemo predstavljati, povezani smo z naravo in z nebom. Vsi smo eno, zato je prav, da to enost poiščemo tudi znotraj sebe. Spodbujam vas, da čas za pogovor namenite tudi sami sebi. Zaprite oči in se zazrite v svoje telo od znotraj, opazujte svoja čustva in bodite pozorni na vsako malenkost, ki se dogaja. Opazite in prečutite vsako bolečino in jo preprosto vprašajte, kaj vam sporoča. Zazrite se v oči strahu, zazrite se v vse kar vas pesti, mori, žali in boli. In temu tudi dovolite, da nekaj časa ostane tam, da je prisotno, vsem tem občutkom dajte vedeti, da so vam pomembni, da jih prepoznate in ko ste jim dali zadosti pozornosti je čas, da jih ljubeče spustite od sebe.

Če boste to preprosto vajo ponavljali iz dneva v dan, boste lahko opazili, da se intenziteta občutenj sprva poveča, nato pa počasi začnejo usihati in se manjšati, kar pa je vožnja v osebno in čustveno svobodo.

Dragi moji zmorete, vem da zmorete. Skupaj zmoremo. In lahko nam uspe, vsakemu posebej in vsem skupaj, ker smo povezani, ker smo eno. Izkoristimo ta čas in to obdobje tako, da ga bomo obrnili sebi v prid. In seveda ne pozabite, da sem vam na voljo tudi jaz, ko potrebujete pomoč.

Srečno zares srečno vam želim!

Maja – MičnaCvetlična