Ali že poznaš svojo življenjsko vizijo?

Življenjska vizija, huh ja, kar zahtevna beseda, če jo pogledamo tako malo bolj na globoko in do takrat, ko se slednja ne predstavi v vsej svoji lepoti. Čas samoizolacije je marsikomu prinesel spoznanja o tem, kakšno je bilo njegovo življenje do sedaj in mnogim se je zgodil pomemben miselni preobrat, ki prinaša vprašanja, ki odpirajo področje življenjskega namena in vizije. Prišle so ugotovitve, da tisto kar s(m)o počeli do sedaj ne ustreza več našim željam in načinom, pokazali so se zastareli miselni vzorci in delovanja in zbudila se je želja po spremembi, ki je s seboj prinesla tudi mnoga vprašanja; zakaj smo sploh tukaj, kakšne so naše lekcije in učenja, zakaj bi sploh želeli poseči po spremembi, kaj želim v svojem življenju početi, s kakšnimi ljudmi se želim družiti, kaj je sreča in kako jo lahko dosežem in podobno. Negotovost nas je prisilila, da opustimo staro in posežemo po novem.  

Tudi pri meni se te dni vse vrti okoli iskanja življenjske vizije, saj mi je pod roke prišla knjiga, ki nosi prav tak naslov: ISKANJE ŽIVLJENJSKE VIZIJE – Proces preobrazbe, v katerem boste prepoznali svoje edinstvene darove in uresničili svoj najvišji potencial.

Knjiga pokaže kako proces iskanja vizije lahko uporabimo na vseh življenjskih področjih, vključno z odnosi, financami, delom in duhovnimi praksami. Naučili se boste ustvarjanja ravnotežja na vseh področjih in predvsem ravnotežja med delovanjem in popolno predajo. Zelo dragoceno pa je tudi poglavje, ki predstavi temno noč duše, ki se pojavi med negotovimi premiki, ko prehajamo med fazami duhovne rasti oz. naše zavesti. Te faze so štiri in vsaka faza je v knjigi podrobno predstavljena.

Ker se včasih zdi, da je svojo misijo oz. vizijo tako zelo težko najti, sva Maja Križnar in Denis Bornšek z branjem knjige najprej iskala odgovore zase, da bova lahko skozi pogovor kakšen odgovor pomagala najti tudi vam. V Knjižnem klubu za osebno svobodo se srečamo v četrtek, 28.5.2020, ob 20.uri, na Facebook strani Inštituta za neodvisnost. Povezavo do inštituta najdete tukaj.

Pozdravček! 🙂

Maja – MičnaCvetlična