Negativci na sceni in kako se ubraniti njihovi energiji

Kako se ubraniti pred negativci

Joj to naše življenje, tako zelo je lepo…

… vse dokler se na obzorju ne prikaže sitnoba, s katero v pogovoru nikakor ne moreš »zmagati,« saj bo vsako tvojo besedo obrnila proti tebi tako fino, da se sama ne bo zavedala, da v istem stavku negira samo sebe. Torej, če rečeš belo, bo zagovarjala črno, če rečeš črno, bo nasprotovala v belem.

Znan scenarij kaj ne? Huh, veste, takšni pogovori pa postanejo še bolj intenzivni, ko na svet svetiš v svetlobi. Več kot delaš na sebi in bolj kot je tvoja luč močna, več vešč, ki ti nasprotujejo se najde v okolici. Nič kaj prijetno vam rečem, a dejstvo je, da se vešče rade lepijo na luč.

No pa naj z vami delim eno zanimivo prigodo, ko sem bila priča takšni debati, kjer so se kar tri vešče družno postavile po rob mojim besedam in zagovarjale svoje. Moram priznati, da mi je bilo kar zabavno, kako so bile močne v svojih argumentih. In seveda se je pri meni najprej porodilo vprašanje zakaj in kaj lahko iz situacije potegnem.

Seveda je bila prva misel: »Tole bo odličen blog o negativcih in kako se pred njimi obvarovati.« In kot lahko prebirate je res nastalo odlično branje, ki vam bo dalo kar nekaj uvidov v delovanje negativcev, predvsem pa kako se lahko ubranite izgube energije zaradi njih.

Prva strategija bi lahko bila umik od teh ljudi, še preden se je pogovor sploh začel, v mojem primeru sem bila jaz intuitivno opozorjena, naj tisti dan omenjeni dogodek zapustim predčasno. In ker ga nisem, sem seveda zbrala nekaj krasnega materiala za nov zapis.  

S tem že namigujem na naslednjo točko, ki pravi, da v vsaki »negativni« situaciji poskušajte najti nekaj pozitivnega. In to je predvsem lekcija, ki jo je potrebno osvojiti. Jaz sem kot rečeno prejela dober material za blog, poleg tega pa še opomnik, da naj naslednjič dogodek zapustim, če vame pride tak občutek.

Ko zaznate, da ste del zelo agresivnega pogovora, ki je nekako usmerjen proti vam, je nujno, da se čimprej zaščitite. To lahko naredite zelo preprosto;  v svojih mislih si predstavljajte, da se obdate z zaščitnim mehurčkom in ne pozabite na namero v vesolje, naj vas zaščiti pred energijami, ki bi vam utegnile škodovati.

Priporočljivo je tudi, da se čustveno čim manj vpletate v pogovor in če se da, se izognite vztrajanju pri svojem za vsako ceno, saj veste, da to počnejo vaši sogovorniki. Tak besedni spopad je energijsko lahko zahteven, zato s tem, ko se nekoliko umaknete ne pokažete da ste šibki, temveč zelo lepo zaščitite svojo energijo. Pregovor »Ta pametni odneha« v tem primeru še kako zelo deluje.

In seveda se tako kot vse drugo tudi tak pogovor enkrat konča in takrat je pomembno, da najdete prostorček, kjer se boste lahko hitro energijsko očistili. (Če ste v službi, bo tudi WC v redu.) To lahko storite z globokim in zavestnim dihanjem, kjer namensko izdihate vse energije, ki so škodljive.

Naslednji korak pa je iskanje lekcije in razumevanja. Z razmislekom, še bolj učinkovito pa je, če si kar zapišete vprašanje, zakaj se mi je to zgodilo in zakaj se je pogovor zapletel v takšno razsežnost. Zelo hitro boste prejeli pravi odgovor, ki je vezan na konkretno vašo situacijo, zato si lahko brez skrbi zaupate v njegovo točnost.

V mojem primeru je bilo dejstvo, da sem v dotični družbi jaz tista, ki dejansko živim najbolj zdravo in tudi zelo delam na sebi. Moja energija pri ljudeh, ki se popolnoma nič ne trudijo osebnostno zrasti, sproža negativne občutke in zato situacije kot je bil omenjeni pogovor njihovemu egu omogočijo, da se nekako potolažijo. Ker jih jaz na nek način opominjam na navade, ki bi koristile tudi njim, a jih niso pripravljeni še sprejeti, iščejo moje »napake« in zanke na katerih me lahko ujamejo.

Past bi v tem primeru lahko bila, če še ni razvitega zadostnega razumevanja in nekdo, ki osebnostno raste, takšno situacijo še vedno vzame nekoliko osebno. In seveda bi lahko nastale večje težave, a če celotno situacijo pogledate z drugega zornega kota in če se v celoti prežamete z razumevanjem, potem boste takšnim situacijam zagotovo dobro kos. J

Dragi moji, pazite torej nase in na svojo energijo, na negativce pa poglejte z razumevanjem in se od kritičnih situacij v najhitrejšem možnem času odmaknite. Bolje je, da tisti čas prebijete v meditaciji in tišini sami s seboj. Dejstvo je, da v določenih odnosih ni potrebno vztrajati, saj je tudi to, kakšne ljudi si izbirate okoli sebe, del ljubezni do sebe.

Še več tehnik in priporočil, kako ustvariti in ohraniti svoj notranji mir v vsaki situaciji, pa najdete tukaj.

Pozdravček!

Maja – MičnaCvetlična