»Nisem vreden, da prideš k meni«… Pa smo res tako zelo nevredni?

Zgornji stavek mi je dolgo časa odzvanjal v glavi, ko je pri meni nastopil čas za razreševanje lastne vrednosti, oz. za dvigovanje vibracije na tem področju. Pred tem sem velikokrat sama sebe zalotila z besedami, ki so spraševale po tem koliko sem vredna za druge, a se hkrati nisem zavedala, da drugi ljudje le kažejo koliko se vredna zdim sama sebi.

Ko sem se enkrat zaslišala jezno izgovoriti stavek: »A niti toliko nisem vredna, da bi me poslušal!?« sem se zdrznila. Obstala sem in se zavedla, da nekje zadaj mora biti velika lekcija zame in da sem se tega stavka le nekje naučila. Morala sem ga slišati nekoč v mojem otroštvu in morala sem ga slišati večkrat, da se mi je tako zelo vtisnil v spomin in da je name tudi tako zelo vplival.

Seveda ni šlo brez poglobljenega raziskovanja in uganki sem želela dokončno priti do dna. Ugotovila sem, da sem podobne stavke velikokrat slišala doma, a v tistem trenutku nisem našla nobene specifične situacije, ki bi bila dovolj močna za pravi aha moment, zato sem raziskovala naprej. Po še nekaj pisanja in meditacije, sem se končno zdrznila, ko sem dojela, da sem stavek  »Nisem vredna, da prideš k meni« dolga leta, vsako nedeljo ponavljala pri maši, pri tem pa zraven še vestno tapkala svoje srce, tako da sem še na fizičnem nivoju utrdila prepričanje, da sem vredna bolj malo. Boleče spoznanje, a ozaveščanje je pomenilo prvi korak do razrešitve.

Ko sem se zavedla, da je bil ta stavek najbolj škodljiva mantra, ki nam jih lahko ponudi cerkev, sem postala še bolj žalostna, saj je bilo obiskovanje maš zame vedno prisila in ne nekaj, kar bi si v resnici želela sama. Vero dojemam, kot nekaj prostovoljnega in spodbudnega, zato me cerkvene zahteve nikoli niso zanimale. Zelo hitro sem ločila vero in cerkev, saj namreč verjamem, da smo v vesolju vsi enaki in da smo vsi eno, torej tudi vsi enako vredni. Zavedanje, da sem se pod prisilo dolga leta »učila« nekaj tako škodljivega, me je naredilo še bolj žalostno, zato sem se odločila, da svoje sprogramirano prepričanje obrnem na glavo in se ga znebim v največji možni meri. Tokrat nič več ni bilo pod prisilo, saj sem bila odrasla ženska in že sem imela moč za spremembo v svojih rokah.

Pa sem se lotila dela, seveda s pisanjem in meditacijami, ki sem jih ponavljala vsak dan večkrat in kar nekaj časa zapored in tako postopoma dvigovala svojo vibracijo, zavedanje in posledično svojo vrednost.

Lastna vrednost in zaupanje vase sta pravzaprav temelj vsega dela na sebi. Večina ljudi se osebnostne rasti loti ravno zaradi pomanjkanja samozavesti in ljubezni do sebe. Lahko rečem, da v začetku delo res ni enostavno, zahteva nekaj volje in predanosti, a je vredno, saj po določenem času pridemo do točke, ko se ob razreševanju svojih vzorcev dejansko zabavamo.

Če ste se prepoznali v zgornjem opisu in če se zavedate, da sami sebe cenite premalo, ste se znašli na pravem mestu, saj s tem zapisom želim povedati predvsem to, da je osebnostna rast lahko tudi zabavna, osvobajajoča in zares ni nujno, da je moreča in težka, tako kot se zdi večini začetnikov. Res je, morda imamo določene lekcije, s katerimi se je treba odločno spogledati in enostavno zahtevajo več napora, a vseeno lahko zelo hitro pridemo do občutka lahkotnosti in prijetnosti.

Ko v meditaciji vztrajamo dovolj dolgo, se srečamo s svojimi občutki in če so naporni jim dovolimo, da se izrazijo, preprosto jih prečutimo, saj smo za to delo nagrajeni že naslednji trenutek, ko pride do sprostitve in tudi olajšanja.

V praksi pa se je izkazalo, da pri tistem prvem delu lahko tudi odraslim zelo prav pridejo zvočne meditativne pravljice s CvetličnoVilo Floro. Najprej zato, ker so resnično prikupne in lahkotne, kar pomeni, da se poslušalec sprosti skozi zabavno zgodbo, v naslednjem koraku, pa so vključene tudi dihalne tehnike, ki so tako zelo enostavno razložene, da izgovor, da ne znate ali ne morete meditirati sploh ne bo več imel pravega pomena. Poleg tega, pa boste s poslušanjem odrasli še odličen zgled svojim otrokom. In ravno slednje je krasna novica za vse tiste, ki želite bite dober zgled sebi in ljudem, ter otrokom okoli vas.

Podroben opis pravljic in možnost nakupa boste našli tukaj.

Pozdravček!

Maja – MičnaCvetlična