Namigi, kako osebnostno rast enostavno vpeljati v svoje življenje

osebnostna rast

»Nimam časa!«

To je stavek, ki ga najbolj pogosto slišim, ko je govora o osebnostni rasti, meditaciji, pisanju kot terapiji ali kakšni drugi metodi, s pomočjo katere bi ljudje lahko zelo enostavno rešili svoj čustveni, mentalni ali fizični izziv. Če se tudi ti najdeš med njimi, ti povem, da sem tokratni blog pripravila z namenom, da ti predstavim nekaj namigov, kako lahko osebnostno rast v svoje življenje vpelješ čisto spotoma, brez posebnega napora in predvsem trajnostno.  


Namig številka 1: 
Prevetri svoje prioritete. Znano je namreč dejstvo, da ko nam je nekaj zares pomembno, si za slednje najdemo čas, ne glede na vse zunanje okoliščine. Če morda opaziš, da so tvoje prioritete v dejavnostih, ki ti ne prinašajo prav nobene koristi in boljšega počutja, potem razmisli o menjavi.

Namig številka 2: 
Znotraj sebe sprejmi odločitev, da vztrajaš ne glede na ves odpor, ki se ti pojavlja sredi procesa. Znano je namreč dejstvo, da se naš um spremembam hitro upre, ker nas želi zaščititi. Ne ve pa, da so te spremembe za nas dobre na dolgi rok. Na tem mestu te torej spodbujam, da vztrajaš in se včasih tudi malo »prisiliš« k nadaljevanju, saj šele po določenem času uporabe lahko realno presodiš ali nekaj je primerno zate, ali pa pač ne.

Namig številka 3: 
Odličen čas za izvajanje katerekoli tehnike osebnostne rasti je zjutraj preden vstaneš, ali zvečer preden zaspiš. To pa zato, ker zjutraj še nismo začeli, tik pred spanjem pa smo že končali z našimi dnevnimi obveznostmi. S tem načinom se tako »ne motiš« med dnevnimi opravili, v kolikor osebnostno rast še vedno vidiš, kot nekaj za kar nimaš časa na dnevnem nivoju.

Namig številka 4: 
Osebnostni rasti se posveti še preden v roke primeš telefon in izgubiš svoj čas na socialnih omrežjih. Tukaj dodaten komentar ni potreben, kaj ne?

Namig številka 5:
Vsaka malenkost, ki jo narediš, je boljša kot nič. Pri osebnostni rasti velja princip: “Kamen na kamen palača.” In če to še prevedem v žargon: “Dih na dih = boljše počutje.” 

Namig številka 6: 
Uporabi vajo »Modre pike.« Pri vaji gre za to, da si po svojem stanovanju in delovnem prostoru namestiš modre pike, ki ti bodo služile kot opomnik, da izvedeš kratko dihalno vajo. Gre pa takole: Nekajkrat globoko vdihneš in izdihneš, ter pri tem v mislih ponavljaš afirmacijo »Moj vrat in ramena so sproščena.« (Vajo sem nekoliko prilagodila za vsakdanjo rabo, izvirno različico pa te naučim v procesu učenja avtogenega treninga.)  

Namig številka 7: 
Za svojo tehniko izberi avtogeni trening, saj ti posamezna vadba vzame manj kot 10 minut. 

PS: Če se avtogenega treninga želiš učiti z menoj, pa vse podrobnosti o tečaju najdeš na povezavi tukaj

Ljubezniv pozdravček

Maja – MičnaCvetlična