Ali kdaj podvomiš v to kar slišiš?

Ali kdaj podvomiš o tem, kaj je res in kaj ne?

Ni dvoma o tem, da imamo danes možnost priti do kakršne koli informacije praktično takoj. Znanje in tudi neznanje nam še nikoli doslej ni bilo tako lahko dostopno, kot je postalo sedaj. Hkrati pa se v poplavi informacij in znanja kaj hitro lahko zgodi, da pridemo do lažnih informacij ali ne resnic, ki pa nam v resnici lahko tudi škodijo.

Na tem mestu te zato danes spodbudim, da razmisliš o svojih prepričanjih, o tem čemur verjameš, predvsem pa o tem, na kakšen način nekaj novega postane tvoja resnica.

Opazuj sebe, kako se na neke nove informacije odzoveš? S tem mislim na informacije čisto na vseh področjih tvojega življenja. Tematika ni pomembna, pomemben je tvoj odnos do tistega čemur si priča.

Spodbujam te, da ko prejmeš neko novo informacijo, preden jo sprejmeš za svojo resnico, ali pa jo tudi kritično zavržeš, jo preveri. Dokoplji se do preverjene resnice in to potem vzemi za svoje. Hkrati pa še vedno dopusti možnost spremembe. Predvsem pa, vedno dopuščaj možnost, da se morda motiš in pri svojih trditvah poskušaj ostati v objektivnosti.

Saj veš, vsi smo ljudje, vsi se motimo in največji zmagovalci so zame tisti, ki odgovornost sprejmejo v svoje roke, ne glede na to ali imajo prav, ali pa se motijo. Zato, uživaj v spoznavanju sebe, spoznavanju svoje resnice in dovoli si ohlapnost in možnost spremembe. Včasih je lažje pluti čez vsak dan, če smo fleksibilni in pa predvsem strpni. Strpni do drugače mislečih.

Morda se na tem mestu vprašaš tudi po tem, kako takšno fleksibilnost in strpnost doseči. No, čisto enoznačnega odgovora morda res ni, a jaz zelo, zelo verjamem, da je oboje mogoče doseči s pomočjo stalne osebnostne rasti, s širitvijo svojega zavedanja in s stalnim izobraževanjem. Precej novega znanja, nasvetov in tudi tečaj avtogenega treninga, ki ti pri tem lahko pomagajo, pa najdeš tukaj.

Pozdravček!

Maja – MičnaCvetlična