Pomen redne energijske zaščite in kako se obnoviti, ko nam nekdo že »izpije energijo«

Dejstvo je, da smo ljudje energijska bitja in da hočemo ali nočemo med nami potekajo energijske izmenjave na vseh nivojih in na različne načine. Energija se prenaša na različne načine, ter na nezavednem in zavednem nivoju.

Kadar gre za zavedni prenos, je to v domeni našega nadzora in sami se odločimo, koliko energije bomo določenemu človeku namenili. Večino časa pa se med nami dogajajo energijske izmenjave na nezavedni ravni, to pomeni, da se lahko zgodi, da nam nekdo »posrka energijo« in ko se tega zavemo, je običajno že prepozno, saj to opazimo, kot nenadno močno utrujenost in spremembo v razpoloženju.

Primer: S prijateljico se srečaš na kavi, kamor se odpraviš zelo dobre volje. Nekaj časa se družiš, potem pa opaziš nenadno utrujenost. Ko se vrneš domov le še obnemoglo obležiš na kavču ali v postelji.

Poznano?

V zgoraj opisani situaciji je prišlo do podzavestne, a neželene izmenjave energije, na katero v danem trenutku nimaš vpliva. Da bi takšne situacije v prihodnje preprečil/a, si je dobro narediti preprosto energijsko zaščito, ki jo lahko narediš na več načinov.

  • Dovolj je že, če namero za zaščito izrečeš v mislih ali glasno. Npr: »Prosim za energijsko zaščito mojega avričnega polja in telesa. Naj skozi zaščitno kupolo pridejo le dobre energije in čista ljubezen, vse ostalo pa naj se odbije in vrne nazaj od koder je prišlo.«
  • Lahko uporabimo vejico svetega lesa in z dimom obdamo naše avrično polje, ter hkrati v mislih izrečemo zgoraj napisano namero.
  • Namesto vejice svetega lesa, lahko uporabimo tudi cvetno vodo, ki si jo pripravimo s pomočjo eteričnih olj, ali kakšno že pripravljeno esenco.  

Predlagam pa, da si svojo zaščito izoblikuješ kar sam/a, na način, ki mu lahko verjameš. Uporabi jo vedno, ko greš v interakcijo z drugimi ljudmi. Še boljše pa je, če zaščito ponoviš večkrat dnevno in tako preprečiš nenadzorovane izgube energije. Na tak način svojo energijo lažje varuješ, hkrati pa tudi drugim lažje daš tisto, kar potrebujejo, če gre za tvoje ljubljene. Še posebej so takšne zaščite pomembne pri delu z ljudmi, v svetovalnih in tudi storitvenih poklicih.

Če se vseeno zgodi, da do izgube energije pride in da ti je nekdo že »izpil energijo« potem svojo energijo lahko obnoviš z načini, ki jih delim v spodnjem seznamu.

  • Privošči si slano kopel. Sol in voda bosta iz tebe izplaknili težko energijo in te osvežili.
  • Privošči si solni piling, ki ga narediš tako, da zmešaš sol, sodo bikarbono, oljčno olje in nekaj kapljic eteričnega olja limone, sivke, ali kadilne bosvelije.
  • Opravi avtogeni trening. Tehnike se lahko naučiš na tečaju, o katerem več izveš tukaj.

Jaz sama v takih primerih uporabim solno kopel ali piling ter avtogeni trening, ker mi res odlično sprosti fizično in psihično telo, ter me napolni z novo in svežo energijo.

Uživaj v svojih novih tretmajih in naj bodo tvoji dnevi lahkotnejši.

Pozdravček!

Maja – MičnaCvetlična