10 načinov za izboljšanje ponedeljkove melanholije

ponedeljek

Jasno je, da so ponedeljki vedno naporni, motivacija za nov dan je na dnu, da pa bo mera še bolj polna, imamo tokrat tukaj še vpliv polne lune, ki se bo zgodila jutri, 18.1.2022. Ta luna na površje prinaša težke občutke, ki so se v decembru porazgubili v prazničnem vzdušju, zdaj pa se oglašajo z namenom, da jih opazimo, ozavestimo in tudi predelamo.

Zadnji dve leti sta nas k osebnostni rasti sili bolj, kot vsa leta poprej. Tole leto 2022 bo to zahtevalo še bolj intenzivno, zato si želim, da tale ponedeljek postane najboljši dan v tvojem življenju do sedaj in da se ne predaš težki energiji, ki ga sicer obdaja.

Greš skupaj z mano izboljšat svoj dan?

Če se tvoj odgovor glasi DAAAA in če si še z menoj, potem beri naprej. ?

Pripravila sem ti nekaj nasvetov, kako izboljšati svoje počutje in prižgati sonce ter navdušenje kar znotraj sebe, četudi si se zbudil/a v megleno in sivo jutro.

  • Preden karkoli storiš, se vprašaj, kako se počutiš, koliko volje imaš, da storiš karkoli in kako zelo se želiš dobro počutiti?  Ko imaš odgovore, se loti naslednjih korakov, ki ti bodo tvojo energijo dvignili ne glede na stopnjo v kateri se nahajaš trenutno. (Saj veš, nič ni večno in za vsakim dežjem posije sonce.) 
  • Odstrani se od vseh dnevnih novic in črne kronike. Dan začet tako, ti bo takoj pobral še tisti kanček dobre volje, ki se je morda nabrala v tebi čez noč. Ne vem, če veš, ampak na lestvici naših čustev je strah na zadnjem mestu, torej najnižja vibracija in dnevne novice, ter kronika te peljejo točno tja. (A ni škoda, da ti energija odteče na tako brezvezen način?)
  • Pazljivo s socialnimi omrežji. Prevetri profile in ljudi, ki jim slediš, ter izberi tiste, ki ti prinašajo mir in veselje, ne strahu.
  • Dan začni z mirno jutranjo rutino, ki je koristna za tvoje telo. (Topla limonada namesto kave, meditacija, avtogeni trening, telovadba, joga, zdrav zajtrk, žvrkljanje kokosovega olja, hladno topel tuš, ali kar koli tebi prinese dobro razpoloženje…)
  • Tudi čez dan si vzemi čas zase in za počitek. Na delovnem mestu najbolj efektiven in tudi časovno najkrajši počitek, dosežeš s pomočjo avtogenega treninga. (Če se avtogenega treninga želiš naučiti, vse informacije o tečaju najdeš tukaj.)
  • Splaniraj si svoje obroke, da bodo zdravi in redni. Mislim, da nam je vsem sedaj že dodobra jasno, da je skrb za svoje fizično nujna in da brez preventive enostavno ne bo šlo več. Hrana, gibanje in sproščanje so torej od sedaj naprej nujne in osnova za vse nas, če se bomo želeli počutiti dobro z vsemi okoliščinami, ki se dogajajo.
  • Poskrbi za telesni stik z ljudmi, ki jih imaš rad/a. Objemi, poljubi, preživet skupni čas,… Vse to nas med seboj povezuje in dela srečnejše na dolgi rok.
  • Preverti svoje vzorce delovanja in prepričanja. Poišči tista, ki ti ne služijo, da lahko s polnimi pljuči zadihaš polnega/polno sebe. (Če imaš na splošno ogromno težav s samo-motivacijo in s svojimi prepričanji, ter če imaš o sebi slabo mnenje in sta tvoja samopodoba in samozavest nizki, ter si ju želiš spraviti na drugačen nivo, ti lahko jaz pri tem pomagam z osebnim svetovanjem SPOZNAJ SEBE. Res je čas, da zasiješ polnega/ polno sebe zdaj. Vse informacije najdeš tukaj.)
  • V dnevu najdi nekaj trenutkov, da se od srca nasmeješ. Če tega ne moreš doseči v živo, na spletu poišči vsebine, za katere veš, da te močno nasmejijo in pri tem ne škodujejo drugim tudi na energijski ravni.

Želim, da veš, da si čudovit človek in da si zaslužiš vse najlepše, samo zato, ker si in ker obstajaš. Imej to vedno v mislih, če pa še ne gre, si pomagaj s ponavljanjem afirmacije: Vreden/vredna sem.

Tako, pa sva prišla čez 10 nasvetov, ki ti lahko izboljšajo počutje v današnjem dnevu, da postane tvoj najboljši do sedaj. Daj, sporoči mi v komentar, če te je kakšen prepričal, da ga vneseš v svojo prakso?

Najlepše pri vsem je pa dejstvo, da zgornji nasveti ne veljajo samo danes, temveč ti bodo pomagali kreirati vsak tvoj dan in tako si danes stopil/a na pot, da se tvoje počutje izboljša dolgoročno.

Si za?

Veselim se, da greva na to pot skupaj in ti želim lep ponedeljek in tudi vse naslednje dni.

Pozdravček!

Maja – MičnaCvetlična