Kako sedeti s svojimi občutki?

V tokratnem zapisu želim biti predvsem praktična. S teboj delim eno preprosto a zelo učinkovito vajo, ki ti bo pomagala razumeti in tudi spustiti neprijetne občutke, ki ti kratijo tvoje trenutke.

To je vaja, ki meni zelo pogosto in precej hitro »reši rit,« ko se mi zgodijo situacije, ki jih ne želim, me bolijo ali mi kako drugače niso všeč. Bistvo vsega je, da ves čas skrbimo za svoje počutje in zato da se, v trenutkih, ko pademo, hitro poberemo nazaj.

Pa greva kar v prakso.

Zgodi se situacija, ki ti je vzela pozornost in te v tistem trenutku prizadela ali ti kako drugače znižala tvojo vibracijo. Bistvo je, da se v danem trenutku ne počutiš dobro, želiš pa si to popraviti. Najprej je pomembno da svoje občutke ozavestiš. Ko ti je jasno, kateri občutki te prevzemajo, šele lahko dejansko nekaj narediš z njimi.

O svojih občutkih lahko pišeš, ali pa se kar pogovoriš sam/a s seboj. To je lahko bolečina, jeza, razočaranje, žalost, bes, ali kaj podobnega, kar veš, da na tvoje telo ne vpliva dobro. Že s tem, da vse kar je, ozavestiš, si naredil/a veliko. Naslednja koraka sta opazovanje in sprejemanje.

To najlažje storiš v meditaciji.

Udobno se namesti v svoj stol, kavč ali nekam, kar ti omogoča sproščeno sedenje in meditacijo. Zapri oči in globoko dihaj. Najprej le malo opazuj svoj dih, da se popolnoma sprostiš. Potem pa je čas, da opazuješ svoje občutke. Vzemi jih pod drobnogled in jih najprej samo opazuj, brez sodbe. Bodi prijazen/a do sebe, to je prvo, kar te bo poneslo na višjo vibracijo.

Ko meniš, da imaš dovolj, pride čas za sprejemanje. Naslednji korak je, da to sprejmeš. Ko si daš dovoljenje, da občutiš, kar občutiš, takrat imaš v rokah čisto vse adute za uspeh, kar pomeni boljše počutje. Da si svoje občutke zares sprejel/a veš tako, da je del napetosti že popustil in delno se že počutiš olajšano.

Korak tri pa pomeni še dokončno spuščanje, ki ga narediš tako, da se resnično dobro predihaš in skozi izdih iz sebe izpihaš tudi vse neprijetnosti in tenzije, ki so še ostale. V meditaciji ostani tako dolgo, dokler ne občutiš dokončnega olajšanja in notranje pomirjenosti.

Včasih bo tvoje popotovanje krajše, včasih daljše, vsekakor pa je vedno vredno tvojega časa, saj ti zagotavljam, da je soočenje in sprejemanje svojih občutkov najboljša pot ven iz njih.

Če pri tem potrebuješ pomoč, se mi oglasi in te bom pri tem z veseljem podprla. Vse podrobnosti o individualnem spletnem pogovoru najdeš tukaj.

Pozdravček!

Maja – MičnaCvetlična