Katero tehniko osebnostne rasti izbrati takrat, ko imamo zelo malo časa?

Večkrat v različnih pogovorih o osebnosti rasti naletim na dejstvo (beri izgovor), da za osebnostno rast nekdo nima časa. Velikokrat pride do tega, da je neka tiha želja, a ko bi se akcija morala zgoditi, pride pred osebnostno rast vse drugo. Enostavno ni še pravi čas.

Dejstvo je, da ko si nekaj zelo želimo, potem najdemo čas in sredstva, da to izpeljemo, a dokler nekaj še ni na prioritetni listi, potem je vsak trud zaman. Če pa znotraj sebe že tli tvoja dovolj močna želja in že iščeš nekaj kar lahko opraviš hitro, potem ti pa iz svoje izkušnje lahko povem, da obstaja nekaj, kar ti ne bo vzelo veliko časa in tudi določeni učinki se bodo pokazali zelo hitro.

Tej tehniki se reče avtogeni trening. Res je, da v začetku potrebuješ nekaj časa, da se celotne tehnike priučiš in jo postopno integriraš v svoje življenje. A ko to storiš, potem ti posamezna seansa vzame približno 8 do 10 minut. Sam/a pa si izbereš kolikokrat v dnevu boš to izvedel/a.

Slednje ti dokazuje tudi, da čas resnično ni ovira, temveč za osebnostno rast in za katero koli tehniko preprosto potrebuješ voljo. Če tega ni, potem še ne poskušaj, ker v tem primeru pa res izgubljaš svoj dragoceni čas.

Namen MičnoCvetličnih vsebin je v tem, da te navdahnejo za osebnostno rast in da skozi zelo konkretne primere iz moje zgodovine in tudi iz zgodovine ljudi s katerimi delam in se družim, pokažem, kakšne spremembe so možne, le če si želimo in smo pripravljeni vložiti nekaj svojega časa in svoje energije. Poišči še kakšne zapise, ki ti bodo pokazali, kaj vse je možno.

Če sem ti s temle kratkim zapisom uspela nekaj premakniti in če te o avtogenem treningu zanima več, potem več informacij o tečaju najdeš na povezavi tukaj. Če pa ne, pa tudi vse ok. Važno je, da se počutiš fajn.

Pozdravček

Maja – MičnaCvetlična