Zgodba Elvisa Preslya, kot življenjsko pomembna lekcija

Ogledala sem si film o življenju in delu Elvisa Preslya, ki se me je zelo dotaknil. Njegova glasba je pustila pečat in ob gledanju filma se me je najbolj dotaknila misel, ki me je obšla prav na koncu filma.

Kot nam je znano, je Elvis umrl mlad, star komaj 42 let. Razlog naj bi bil srčni infarkt, ki je bil posledica izgorelosti in odvisnosti od tablet. Meni pa je dala misliti njegova ključna odločitev, da je ostal v poslovnem razmerju s svojim agentom, kljub temu, da je odkril velikansko finančno prevaro, zaradi katere je Elvis tudi izgorel in postal odvisen.

Ko se je odločil nadaljevati s toksičnim početjem in garanjem za vsako ceno, v katero ga je vedno znova znal prepričati njegov prevarantski agent, je njegovo telo dokončno in popolnoma odpovedalo, tako zgodaj.

In ravno zato je tako pomembno, kakšne odnose v življenju tkemo. Na tem mestu te spodbujam, da podrobno preučiš svoje odnose. Najprej jih podrobno opazuj in po potrebi tudi ukrepaj.

Sama sem pred časom začela zavestno opazovati vsako moje srečanje z različnimi ljudmi in tudi moje počutje med in po posameznem srečanju. Včasih se počutim sproščeno, lahkotno, prijetno, včasih pa ravno nasprotno, nervozno in tudi izmučeno. Včasih sem si srečanje želela ponoviti, včasih sem želela, da se še slednje konča predčasno. Včasih sem iz srečanja odšla v navdušenju in miru, včasih pa v jezi in nervozi, ter z mislimi, da tega nočem več.

Ob tem naj pojasnim, da nisem sodila početja drugih na splošno, opazovala sem le svoje počutje, odnos teh ljudi do mene in se potem na podlagi tega odločila, koliko mojega truda še želim vlagati v določen odnos.

Slednje mi je zelo pomagalo spustiti tudi odnose, ki jih nisem in nisem mogla. Ko sem si zavestno, znova in znova pred oči postavljala dejstvo, da sem iz vsakega takega srečanja odšla slabo razpoložena, me je kmalu dvignilo na raven, da sem do posameznih odnosov postala nevtralna in v svoje obnašanje vnesla nov manever, ki ga sama poimenujem prijazna hladnost. Menim, da je pomembno, da smo prijazni z vsemi ljudmi, tudi s tistimi, ki so nas prizadeli, vsekakor pa se z njimi ne ukvarjajmo znotraj sebe in ne pustimo več, da se nas njihov vpliv kakor koli dotakne, saj s tem delamo škodo le sebi.

In ravno to se mi je izkazalo kot zelo dobra strategija za prebolevanje odnosov, ki to sploh niso bili. S tem namenom sem torej s teboj želela deliti zgodbo Elvisa Preslya, ki te lahko veliko nauči in ti pomaga prepoznavati in se tudi dokončno umakniti iz takih poslovnih ali osebnih povezav. Naredi vse, da sebe, svoje občutke in svojo voljo daš na prvo mesto in ne dovoliš več, da ti drugi diktirajo tisto, kar si želijo sami.

Če se želiš okrepiti in se naučiti postaviti mejo, potem je avtogeni trening v kombinaciji s pisanjem nekaj kar resnično dela čudeže. Na povezavi tukaj, najdeš več informacij o tečaju.

Želim ti vse dobro in tudi same prekrasne odnose.

Pozdravček!

Maja – MičnaCvetlična