Danes ti razkrijem zakaj in kako sem ustvarila Zvočne meditacijske pravljice s CvetličnoViloFloro?

Ko sem v letu 2012 nastopila svojo prvo službo v agronomiji, ki sem jo oboževala, sem si želela ustvarjati produkte za otroke. V mislih sem imela celo linijo produktov za oskrbo rastlin, ki so namenjeni otrokom.

Moj cilj je bil, da bi otroci z novo nastalimi produkti dobili simpatična, naravna in predvsem uporabna orodja, in produkte s katerimi bi oskrbovali svoje rastline, ter se tako preko tega učili samooskrbe, vzgoje rastlin, odgovornosti, da poskrbijo za nekaj kar želijo ustvariti, discipline in tudi potrpežljivosti. Saj veste, rastline za svojo rast potrebujejo čas.

Vse skupaj se ni zrealizirlo, ker v službi stvari niso bile odvisne samo od mene. Kadrovske spremebe v podjetju so mi zamenjale pozicijo na kateri sem delovala in ker kmalu tam nisem videla več napredka in tudi smisla, sem si poiskala drugo službo in dala odpoved.

Ko sem čez nekaj časa tam dobila odpoved in se vprašala, “kaj sedaj?” je bila moja želja delati z otroci in seveda ustvarjati produkte zanje. Pot me je tako vodila v Anglijo, kjer sem tudi uradno začela mojo kariero varuške. (Neuradno sem to delala že prej z družinskimi otroci.)

Pri eni izmed družin, s katero sem sodelovala, smo z otroci veliko gledali stare angleške filme in med njimi tudi tistega o Mary Poppins. Ko sem videla še drugi del filma, ki je svet uzrl le nekaj let nazaj, sem se nad tem likom tako navdušila, da je spet oživela moja želja po tem, da ustvarim nekaj za otroke.

In ker sem takrat tudi že kreirala MičnoCvetlično, blog in tudi knjiga Izgubila sem tebe, a našla sem sebe, ter elektronski priročnik, Kako iskati omejujoča prepričanja, so že bili realizirani, sem spisala prvo pravljico o CvetličniVili. (Ime Flora je prišlo kasneje, a o tem kdaj drugič.)
Kmalu je sledil navdih in nastalo je 6 pravljic, ki so bile potem prevedene še v angleški jezik.

Namen pravljic je, da otroke učijo o tehnikah dihanja, vizualizaciji želenega in odlaganju svojih skrbi sproti, da se slednje ne nabirajo in tako ne ustvarjajo prtljage za odraslo življenje. S pomočjo zvočnih pravljic se otroci učijo pomembnih vrednot, vztrajnosti in potrpežljivosti, ki je potrebna, da nekaj dosežemo.

Vedela sem tudi, da želim nekaj ustvariti s svojim glasom in tako je nastala ideja o zvočnih meditacijskih pravljicah… (Tukaj zakaj še ni bil čisto jasen.)

S prijateljem Domnom, ki je avdio in video ustvarjalec, sva se lotila snemanja in tako so nastali slovenski in angleški posnetki. Vila je pred tem dobila še svojo fizično podobo, ki je vidna na zgornji sliki, čez nekaj časa, pa sem si domisila še lične USB kartice, na kateri so Florine pravljice shranjene.

Torej že od samega začetka moje delovne poti, sem hotela ustvarjati produkte za otroke in tudi za odrasle in hvaležna sem si, da sem si dala to priložnost in tako ustvarila nekaj, kar služi celotni družini.

Hvaležna sem tudi, da sem odličen odziv dobila tudi na moj glas, ki sem ga posodila CvetličniVili Flori. To sem izpeljala. četudi mi je malo pred tem nek radijski producent rekel, da moj glas ni niti malo radijski in da z menoj ne bo izgubljal časa, da bi me učil dela na radiu. 

Ljudje, ki že uporabljajo zvočne meditacijske pravljice, so mi povedali, da jih moj glas zelo pomirja. In slednje je v našem času zelo pomembno, saj živimo v svetu, v katerem smo dobesedno bombadirani z vsemi vrstami hrupa, ki v nas prebuja različne občutke nervoze.

In tako je nastal še en zakaj, ki se je pokazal šele, ko so bile pravljice ustvarjene.
Ugotovila sem, da moj glas povezan z glasbo pomirja. Pomirja otroke, tiste čisto majčkene dojenčke in tudi tiste že odrasle ljudi…

In to je tista posebnost, ki zvočne meditacijske pravljice s CvetličnoVilo Floro dela drugačne od ostalih. V njih sta zapakirana milina in mir in če želiš del tega v svoje življenje vnesti tudi ti, odlomkom lahko prisluheš na linku tukaj, naročiš jih pa na povezavi tukaj.

Uživaj v poslušanju in pozdravček!

Maja – MičnaCvetlična