Ali tudi ti preveč (negativno) razmišljaš in ne znaš ven?

Joj, veš, kako te razumem. Negativne misli so bile moja stalnica dolga leta in še kdaj se ujamem vanje. Sem pa pri sebi opazila eno bistveno razliko, če primerjam svoje miselno in čustveno stanje sedaj in v preteklosti. 

Ta razlika je predvsem v trajanju, da se iz te lastne borbe spravim ven. Če sem bila včasih praktično ves čas v negativnih mislih, sploh v odnosu do sebe, je sedaj drugače.
Iz začaranega kroga sem se naučila priti zelo hitro in tako pregnati črnino, ki je nastala praktično v trenutku. 

Morda te zanima; kako? 

Moj čisto iskreni odgovor je: z veliko vaje in dela na sebi. Svoj notranji svet raziskujem in treniram že 15 let in še vedno se vsak dan o sebi in svojih vzorcih delovanja naučim kaj novega. Na dnevni bazi meditiram, pišem, ali pa delam kakšno drugo prakso, ki me v danem trenutku pritegne. Vsa ta leta pa me edina v celoti spremljata avtogeni trening in pisanje kot terapija, za katera trdim, da sta mi popolnoma spremenila življenje na bolje. 

Tega ti ne pišem, da bi te od dela na sebi odbila, temveč ravno nasprotno, želim te motivirati in navdihniti, da si daš čas in prostor, da iz svojih črnih misli izideš počasi in postopoma. Pa ne pozabi se nagraditi s pohvalo ob vsakem malem napredku. 

Zadnjič mi je ena od čudovitih žensk s katero sodelujem, navdušeno povedala, da si je zapomnila najin pogovor pred letom dni, da jo naučim delat nič in da ji je sedaj to končno uspelo. Pri vseh obveznostih in družini za katero skrbi, je bila neskončno navdušena, ker je vse svoje obveznosti pustila pri strani in nekaj časa uživala v pitju kave in delanju ničesar. To je bil zanjo velik korak, saj je bila pred tem v stalnem pogonu, ali pa je imela slabo vest, če česa ni več zmogla. In tudi iz svoje izkušnje ti lahko povem, da je bilo pri meni enako.
Včasih za določeno spremembo potrebujemo čas, a ko jo dosežemo, je veselje nepopisno. 

Zgoraj sem omenila, da me skozi vsa ta leta v celoti spremljata edino avtogeni trening in pisanje kot terapija in iz dneva v dan bolj sem prepričana, da oboje skupaj dela čudeže.

S pomočjo pisanja ozaveščamo svoje vzorce mišljenja in posledično delovanja. Ko smo neko negativno misel ozavestili, pa pride čas, da jo zamenjamo z novo, bolj pozitivno. Za slednje pa potrebujemo malo vaje, da se v naših možganih naredi prepis. Če povem v prispodobi je to zelo podobno, kot smo včasih na kasete presnemavali novo glasbo, če nam tista posneta ni bila več všeč. 

In uganeš lahko, da to “presnemavanje” poteka s pomočjo avtogenega treninga. S pomočjo sugestij, ki sestavljajo šest standardnih vaj avtogenega treninga sprostiš svoje telo in um, ter oboje pripraviš na zadnjo lastno sugestijo, ki služi zgoraj omenjenemu presnemavanju. 

In čisto nič ne pretiravam, če ti rečem, da so človeški možgani najboljši računalnik, le prave stvari jim je potrebno vstaviti v “trdi disk.”

Da pa te ne pustim tavati v temi, sem pripravila poglobljen tečaj avtogenega treninga, kjer te dobro naučim uporabe avtogenega treninga, ki ga potem znaš in uporabljaš celo življenje. 

BONUS NA TEČAJU, pa je tudi poglobljen pogovor o tem, kako iskati svoje omejujoča prepričanja, ki so skrita globoko v tvoji podzavesti. Klikni na povezavo spodaj in skoči ven iz svoje črne luknjice negativnih misli 

Vse podrobnosti o tečaju najdeš na povezavi tukaj

Ljubezniv pozdravček in vse dobro!   

Maja-MičnaCvetlična  .