BURBONSKA PELARGONIJA

Eterično olje burbonske pelarognije

 

BURBONSKA PELAROGNIJA
Latinsko ime: Pelargonium X asperum
Angleško ime: Geranium burbon

Vonj eteričnega olja pelargonije imam zelo rada. Vsakič, ko odprem stekleničko začutim mehkobo tega eteričnega olja, ki kar kliče po stanju doseganja stika s samim seboj. Poleg tega je zelo svež vonj in zelo prijeten. V meditaciji sem ga uporabila že ničkolikokrat in velikokrat v mešanici z eteričnim oljem muškatne kadulje. Uporabljam ga, kadar se resnično želim počutiti dobro, domače in samozavestno v svojem telesu. Kadar želim tisti pristen stik s seboj, ali pa samo opazim nihanja v mojem razpoloženju. Poleg meditacije ga, kdaj pa kdaj, uporabim tudi v solni kopeli. Po uporabi se vedno počutim zelo pomirjeno, povezano in brezskrbno.

Pelargonija je znana po tem, da ustvarja bližino in harmnoijo v odnosih z drugimi in v odnosu s samim seboj. Jaz sem ga, v času razreševanja težavnih odnosov z mojimi bližnjimi, uporabljala v veliki meri in tudi to je pripomoglo, k uspešni razrešitvi. Poleg sivke in kadilne bosvelije, je tudi za eterično olje pelargonije značilno, da ustvarja harmonijo na vseh področjih. Spodbuja in uravnava delovanje drugega energijskega centra v našem telesu oz. sakralno čakro.

Eterično olje pelargonije pridobivajo iz cvetov s postopkom parne destilacije. Uporabljamo ga lahko samostojno ali v mešanici. Deluje protivnetno, protistresno, protiglivično, kot analgetik, antidepresiv in podobno.