Zakaj je dobro povedati, česa nas je strah in kako to ugotovimo?

Zakaj je dobro povedati česa nas je strah?

 

Med vsemi mojimi prigodami, se mi je zgodila tudi zanimiva situacija, ki je vključevala mojo najboljšo prijateljico. Najina srečanja so zaradi razdalje nekoliko omejena, a kljub temu sva v stiku na dnevni bazi in obe veva, da naju povezuje močna vez brezpogojne ljubezni. Kljub temu pa se tudi v takih odnosih včasih zgodijo pripetljaji, ki nam na prvi pogled morda niso všeč, oz. nas bolijo, a če jih pogledamo z globlje perspektive, imajo za nas lahko zelo močno sporočilo.

Z mojo prijateljico sva na skupni poti že dolgo vrsto let, vse se je začelo na fakulteti in kako zanimivo se mi zdi, da nobena od naju ni bila sprejeta na tisto, ki si jo je želela v prvi vrsti. Študij agronomije je bil za obe druga izbira in tako je bilo prav, saj se drugače nikoli nebi srečali. Skupna je tudi najina pot osebnostnega razvoja. Približno enake lekcije naju doletijo in približno enaki vzorci so zaznamovali najino otroštvo. Na tak način lahko tudi pomagava druga drugi, a kljub temu se mi je zgodila lekcija, ki je zbudila moj globok strah, ki je potreboval pozornost in zdravljenje.

Ko sem podrobno pogledala v dotično situacijo, sem ugotovila, da se pod njo skriva strah pred tem, da bi izgubila mojo prijateljico, kot najboljšo prijateljico. Strah me je bilo, da bi se najini poti razšli in da bi me zapustila. Pravzaprav me je bilo globoko v meni strah, da bi si ona izbrala nekoga drugega in ga zamenjala z menoj. Bolečina me je zadela, zato sem si vzela čas, da sem jo pozdravila s pomočjo meditacije. Pred tem, pa sem se dodobra samoizprašala in raziskala od kje vzorec izvira. Pri slednjem si že dolga leta pomagam s pisanjem. Seveda se je to navezovalo na moje otroštvo, ko sem že doživela zapuščenost na energijskem nivoju in je povezana z mojimi starši. Drug strah – »zamenjavo človeka«, pa sem doživela, ko sem bila prevarana v partnerstvu. Takrat je bila bolečina ob tem, da te nekdo preprosto zamenja z nekom drugim, tako močna, da sem jo poleg zdravljenja tudi nekoliko ponotranjila in zato je po določenem času morala, še enkrat, priti na plano.

Naslednji korak zdravljena je bil, da sem svoje spoznanje in tudi bolečino delila z mojo prijateljico in ko sem ji povedala za moj strah, se je zgodilo nekaj česar nisem pričakovala. Povedala mi je, da je sama dobila enake misli in da se je v njej sprožil vzorec manjvrednosti, torej da ni vredna še naprej biti moja prijateljica. Zaradi tega vzorca je tudi njo postalo strah, da bi se najine poti razšle. Ko sem se seznanila z njenim strahom, sta se v meni prebudili dve misli; prva je bila neke vrste olajšanje, ker sem vedela, da je najino prijateljstvo tako močno, da greva skupaj lahko čez vse vzorce in lekcije; drugo spoznanje pa je bilo, kako pomembno je povedati tisto resnično čustvo, ki je v nas in kako pomembno je odkriti in izraziti tisto, kar je skrito globoko pod našo zgodbo.

Dragi moji, polagam vam na srce, da si ob vsaki situaciji, ki je za vas neprijetna in boleča, vzamete čas in jo razčlenite na prafaktorje. Sprašujte se in sprašujete. Najlažja pot je pisanje. S tem dosežete, da dogodek spravite ven iz sebe, torej da ga ne potlačite. V celotnem procesu pa boste ozavestili tudi lekcijo, oz. podzavestni vzorec, ki omejuje. Odlično orodje, ki se je izkazalo, kot pravi pomočnik pri pisanju in samospraševanju je e-priročnik, Kako iskati omejujoča prepričanja. Slednje je prva stopnica na poti do lažjega razumevanja. Ko razumete bistvo in  ga ozavestite, pa pride na vrsto spuščanje s pomočjo meditacije.

Naj za konec še enkrat na kratko povzamem, kako pridemo do globokega podzavestnega vzorca. Torej, zgodi se nam neka situacija, ki je v prvi vrsti zelo boleča. Takrat je naša naloga, da se ustavimo, umirimo in situacijo s pomočjo pisanja (pomagate si lahko s priročnikom), razdelamo do podrobnosti. Ko pišemo o dogodku, sprostimo njegov negativni vpliv iz našega telesa in sproti že prepoznavamo lekcijo, ki je skrita globoko pod njim. Ko smo vzorec ozavestili, ga v meditaciji močno predihamo in predamo v višje sfere. Ne skrbite, tudi tega se je možno priučiti, oz. vas skozi celoten postopek lahko vodim. Kliknite sem za več informacij. Včasih pa je potrebno svoj strah izraziti še na drugo stran, torej tja od koder prihaja. In če je slednje mogoče, je to vedno dobra naložba za obe strani.

Iskanje vzorcev je proces, o tem ni dvoma, res je tudi, da je včasih boleč in naporen, a pridejo dnevi, ko to postane ena sama zabava in zadovoljstvo. Občutek, ko premagaš oviro, ki si jo dolga leta nosil s seboj, brez da bi sploh vedel, zakaj in kaj točno ti ne pusti narediti koraka naprej, je neprecenljiv. Zato poiščite svoje orodje in se lotite dela. VREDNO JE! Vedite, pa da ob tem nikoli niste sami, za vas sem tukaj tudi MičnaCvetlična.

 

Pa Srečno. 🙂 

MičnaCvetlična 🙂