Čarovnija življenja, ali Marry Poppins se vrača

 

Glede na naravno mojega dela in bivanja v Londonu, je bilo zelo lahko pričakovati, da sem komaj čakala, da prenovljeni del magičnega filma Mary Poppins pride na filmska platna. Starodavni čarobni film, ki govori o vedno popolni, strogi, a tako zelo srčni varuški Mary, mi je prirasel k srcu, zato sem se še toliko bolj veselila njene vrnitve v filmu z naslovom – Marry Poppins se vrača.

Pomlajena različica se mi zdi še boljša in še bolj čarobna kot prva. Glavna igralka Emily Blunt tako odlično odigra svojo vlogo legendarne varuške Mary Poppins, da enostavno nisem mogla ostati ravnodušna. Morda že zaradi dejstva, da sem si na trenutke zaželela njenih moči, saj bi tako mojim varovancem lahko naredila še bolj pravljične in spomina vredne trenutke. Drugi razlog pa je seveda pravljičnost in čarovnija življenja, ki jo je prinesla v družino.

Prišla je, ko so jo najbolj potrebovali, pa tega še vedeli niso in odšla, ko so se spet znali znajti sami. Prišla in odšla je z vetrom, torej če povem po zemeljsko, prišla je od neznano kje in tako tudi odšla. Tiho in neopazno. Mary Poppins je stroga in olikana gospa in v tem duhu je vzgajala tudi otroke, toda v pravem trenutku, je vedno uporabila tudi vso svojo nežnost in ljubezen. V težkih trenutkih je znala pritisniti na pravi gumb in še tako navadno večerno kopanje, je lahko spremenila v nepozabno dogodivščino.

Mene je prevzel njen značaj. Tako samozavestna je, popolnoma ve kaj počne in predvsem, nikoli ničesar ne pojasnjuje. In če prenesem njen lik v današnji čas, bi lahko rekli, da je pravi simbol ženske kraljice, ki popolnoma živi svoje poslanstvo, samozavestno in samostojno. Radi jo imajo otroci in odrasli, saj je poštena in korektna, a hkrati prijazna, nežna in ljubezniva, ali pa na trenutke celo ljubka. Pravzaprav je ikona, ki je povsod spoštovana in brez dvoma prinaša novo upanje. Na trenutke je lahko svojeglava in morda bi kakšnemu zlobnežu lahko celo nagnala kar precej strahu v kosti. Svojo čarovnijo pa vedno uporabi za dobro delo in zna jo uporabiti v ravno pravem trenutku.

Ko sem sedela v kino dvorani, že kar dolgo nisem čutila tako dobre energije kakšne predstave ali filma. Muzikali imajo name res poseben vpliv. Če pa imajo še vsebino s katero se lahko zelo poistovetim, pa je seveda učinek še toliko bolj močan. Ta učinek pa enostavno pomeni dviganje energije oz. vibracije. Našla sem način, ki mi dvigne vibracijo do neba, kar pa pomeni, da so moje misli čiste, da lahko še nekaj časa po tem, odplavam v svoj svet in ustvarjam iz tiste srčne vibracije. Pišem in pišem. Tokrat tale prispevek. Spremlja me glasba iz filma, ki me še dodatno polni, da lahko v prispevek zapakiram navdušenje, ki sem ga bila deležna. In to je tisto, kar želim deliti z vami. Želim, da začutite kanček tega čudovitega občutka, ki nam ga lahko pričara le preprosta čarovnija življenja.

In ko boste začutili ta navdih poiščite nekaj, kar vas popelje v vaš srčni svet. Kaj je tisto ob čemer vam zaigra srce, kaj vas pahne v ustvarjanje s celim bitjem, kdaj postanete odmaknjeni in kje najdete trenutek, ko se kar kadi pod vašimi rokami, ne glede na to kaj delate?  Kaj je tisto, kar vas dvigne tako visoko, da nič več ni nemogoče, kaj je tisto, kar vas popelje čisto do vašega malega otročka znotraj vas?  Najdite svoj ples in se mu predajte čim večkrat. Veste z mojimi varovančki, smo prvo različico filma gledali kar naprej, na njihovo željo seveda. Pa se ga kar niso naveličali. Stvari, ki so imeli radi in ob katerih so bili veseli so hoteli početi znova in znova. Seveda enako spodbujam tudi vas. Dajte si duška in poiščite tisti kreativni del, ki je založen nekje spodaj pod prahom »realnega« sveta. Dovolite mu na plano, prižgite mu iskrico, tako kot v filmu ulični svetilkar Jack prižge ulično svetilko. Vsak večer znova v mestu ugaša temo in prižiga svetlobo. In dajte si ta občutek tudi vi. Najdite svetlobo v sebi.

Za konec pa z vami delim delček pesmi in povezavo, ki vam bo zelo lepo razložila vaše možnosti. In seveda je odločitev, kaj boste izbrali le vaša. 🙂

»Now when you’re stuck in the mist, sure

You can struggle and resist or

You can trip a little light fantastic with me«

 

Pozdravček! 🙂 

Maja – MičnaCvetlična 🙂