Miselno igranje

Motivacijsko igranje

Nov teden in nova priložnost, da naredimo nekaj dobrega zase in posledično tudi za skupnost. Še vedno velja, da se stanje v naši notranjosti odraža v naši zunanjosti. Vem ja, nič novega nisem povedala, sem si pa izmislila prikupno igrico, ki meni pomaga biti bolj prijazna do sebe. In to bi rada delila tudi z vami, saj je predvsem enostavna in kar je najpomembneje, pri meni deluje.

Seveda ne morem zagotoviti, da bo enako uspešna tudi pri vas, a vseeno poskusiti ni greh.

Negativne misli so velika težava večine ljudi in če so take misli uperjene proti samemu sebi, je zadeva še toliko bolj nevarna, saj to pomeni, da na dolgi rok uničujemo sebe in posledično tudi vse ostalo v našem življenju, začenši z odnosi in kariero. Ker vemo, da kreiramo s svojimi mislimi, to pomeni, da moramo biti pozorni na svoje misli. Če se želimo imeti lepo, potrebujemo lepe misli. Kaj pa sedaj to pomeni in kako naj to izvedem, boste morda rekli?

Preprosto povedano to pomeni, da je nujno, da svoje misli nadzorujemo in da jih po potrebi tudi zamenjamo. In ker seveda, to ni ravno najbolj enostavna naloga, sem si sama pomagala s preprosto motivacijsko igrico, s katero sem si zadala, da o sebi cel dan mislim samo dobro.

Pozorna sem bila na misli, ki sem jih namenjala sama sebi in v začetku opazovala mnogo samokritike in strahu, kaj vse sem naredila narobe. No, verjetno pa ni potrebno izgubljati besed o razočaranju, razočaranju nad seboj, tega je bilo pri meni v izobilju. Ne pravim, da konstruktivna samokritika ni potrebna, nasprotno, včasih se moramo soočiti sami s seboj in si priznati, da kdaj kakšno usekamo mimo, a želim le povedati, da je uničujoče predvsem samoobtoževanje.

No moja igrica je, kot že zapisano šla takole, vse kar sem si zadala je bilo to, da bom cel dan o sebi mislila dobro in ko sem se zalotila, da temu ni tako, sem morala te negativne misli ovreči, to pa sem storila tako, da sem se dobro predihala in si ponavljala afirmacije. Izbrala sem si zelo enostavne afirmacije, na primer vredna sem, zaslužim si, vse je v redu in podobno. Izbirala sem jih glede na vrsto misli, ki se mi je zapodila po glavi in si jih preprosto ponavljala, dokler je bilo potrebno, oz. dokler se nisem znotraj sebe popolnoma umirila.

Sama sem sicer tehniko afirmacij začela uporabljati precej pozno, saj se dolgo časa enostavno nisem mogla poistovetiti z njo, a ko sem opravila že dovolj drugega dela na področju svojih misli, čustev in podzavestnih vzorcev, sem začela opažati, da sem tem pozitivnim afirmacijam tudi začela verjeti. Začutila sem jih, kar pa je pomenilo, da jim v naslednjem koraku lahko verjamem in posledično to pomeni, da z njimi lahko zamenjam moja negativna podzavestna prepričanja.

Priznam, delo ni enostavno in zahteva precej ponavljanja, toda vseeno ga je mogoče opraviti z dobrim rezultatom. To pa je seveda najbolj spodbudna in razveseljujoča novica.

Če za konec le še povzamem, ključno je, da opazujemo svoje misli in ko nam le te niso všeč, oz. nam ne koristijo, potem se za trenutek ustavimo, predihajmo in negativne misli nadomestimo s pozitivnimi afirmacijami. Postopek ponavljamo dokler in kolikorkrat je pač potrebno.

Pa še nekaj, ker ste verjetno opazili, da je v odrasli dobi nadzorovanje misli precej zahteven proces, lahko svojim otrokom to pot prihranite tako, da jih naučite misli nadzorovati že v otroštvu. S primernimi orodji za osebnostno rast in razvoj jim nebi mogli dati lepše popotnice za njihovo življenje, da bodo samo zrasli z dobrim mnenjem o sebi. Pri kreaciji njihovih misli, pa jim bo pomagala Cvetlična vila z zvočnimi meditacijskimi pravljicami, ki jih najdete tukaj.

Pa srečno!

Maja – MičnaCvetlična