BURBONSKA PELARGONIJA

Eterično olje burbonske pelarognije

 

BURBONSKA PELAROGNIJA
Latinsko ime: Pelargonium X asperum
Angleško ime: Geranium burbon

Vonj eteričnega olja pelargonije imam zelo rada. Vsakič, ko odprem stekleničko začutim mehkobo tega eteričnega olja, ki kar kliče po stanju doseganja stika s samim seboj. Poleg tega je njen vonj zelo svež in prijeten. V meditaciji sem ga uporabila že ničkolikokrat in velikokrat v mešanici z eteričnim oljem muškatne kadulje. Uporabljam ga, kadar se resnično želim počutiti dobro, domače in samozavestno v svojem telesu. Kadar želim tisti pristen stik s seboj, ali pa samo opazim nihanja v mojem razpoloženju. Poleg meditacije ga, kdaj pa kdaj, uporabim tudi v solni kopeli. Po uporabi se vedno počutim zelo pomirjeno, povezano in brezskrbno.

Pelargonija velja za eno izmed ženskih eteričnih olj in je znana po tem, da ustvarja bližino in harmnoijo v odnosih z drugimi in tudi v odnosu s samim seboj. Lahko rečem, da krepi povezanost, saj sem ga jaz, v času razreševanja težavnih odnosov z mojimi bližnjimi, uporabljala v veliki meri in tudi to je pripomoglo, k uspešni razrešitvi. Poleg sivke in kadilne bosvelije, je tudi za eterično olje pelargonije značilno, da ustvarja harmonijo na vseh področjih. Spodbuja in uravnava delovanje drugega energijskega centra v našem telesu oz. sakralno čakro, slednji pa je ravno naš energijski center za odnose.

Eterično olje pelargonije pridobivajo iz cvetov, listov in stebelj svežih rastlin, s postopkom parne destilacije. Uporabljamo ga lahko samostojno ali v mešanici, na splošno pa deluje protivnetno, protistresno, protiglivično, kot analgetik, antidepresiv in še bi lahko naštevala. Pri opisu vonja z besedami, so meni osebno najbolj blizu slednje: citrusni, svež in cvetni. Vsakič, ko odprem stekleničko, pa v njem zaznam še svobodo in ženskost.