ILANG ILANG

Eterično olje Ilang ILang

ILANG ILANG
Latinsko ime: Cananga Odorata
Angleško ime: Ylang Ylang

Ilang ilang je rastlina, ki izhaja iz tropov in zelo ugodno deluje na naše samozaupanje ter na izražanje ljubezni do sebe in do življenja nasploh. Ustvarja čutno vzdušje, nas sprošča in navdihuje. Eterično olje rastline ilang ilang v meditaciji uporabljamo kadar želimo povečati našo intuicijo, se očistiti občutkov krivde, neprijetnih spominov ali stresnih situacij. Zelo je priporočljivo, ko delamo s srčno čakro, saj nam pomaga graditi ljubezen do sebe in do drugih.

Mene osebno, to olje vedno popelje v globoko čutnost in svoje telo sem sposobna videti z drugačne, lahko bi rekla, z lepše perspektive. V obdobju učenja, kako imeti rada samo sebe, je bilo to olje, poleg muškatne kadulje, moj zvesti spremljevalec. Zelo rada ga primešam v mešanico eteričnih olj in soli, ko si pripravljam večerno kopel. Tako nežno poboža mojo dušo, me pomiri in dvigne mojo samozavest.

Eterično olje pridobivajo s parno destilacijo cvetov, ki opojno dišijo. Vonj bi lahko opisala kot sladek in na trenutke nekoliko težji, če ga primerjam s citrusnimi vonji. Sicer pa je izrazito eksotičen in prijeten.