KADILNA BOSVELIJA

FRANKINCENSE

KADILNA BOSVELIJA 
Latinsko ime: Boswellia carterii
Angleško ime: Frankincense

Eterično olje kadilne bosvelije je precej močno, a hkrati zelo globoko sproščujoče. S pomočjo parne destilecije ga pridobijo iz smole drevesa kadilne bosvelije, zato bi mu lahko rekli tudi obredno eterično olje.

Ko želim opisati vonj mi najprej na pamet pade besedica močan, saj je vonj eteričnega olja kadilne bosvelije zares intenziven. Sicer pa je to dokaj topel vonj, ki na trenutke spominja na lesno noto, kar pa je seveda nekako logično, saj je kot rečeno, to olje pridobljeno iz drevesne smole.

Sama ga pri meditaciji uporabljam takrat, ko si želim globljih uvidov in ko želim razrešiti vprašanja, s katerimi se “mučim” že dlje časa. Kadilna bosvelija mi pomaga stvari dojeti in razumeti na globljem nivoju, kar pa pomeni popolnoma novo izkušnjo. Pogosto si pripravim tudi solno kopel, v katero kanem nekaj kapljic eteričnega olja kadilne bosvelije. Njen učinek je tako dvojni, najprej že sama kopel zelo sprosti moje telo in ga očisti fizično, eterično olje pa odstrani še vso nepotrebno čustveno navlako. Včasih sem ob uporabi opazila nekak pritisk v glavi, zato sem sedaj nekoliko bolj pozorna količino, skoraj vedno pa ga tudi “razredčim” s kakšnim lažjim in bolj svežim eteričnim oljem.