MUŠKATNA KADULJA

Kako lahko pomaga eterično olje muškatne kadulje?

 

MUŠKATNA KADULJA
Latinsko ime: Salvia Sclarea
Angleško ime: Clary Sage

Muškatna kadulja me spremlja že kar nekaj časa in tukaj lahko preberete, kako me je njeno čudovito eterično olje kar samo poklicalo k sebi. Vonj je precej izrazit, zelo močan in ga nebi opredeljevala s pridevnikom prijeten. Eterično olje muškatne kadulje mi pomaga, kadar so pri meni preizkušnje, ki potrebujejo trajno »očiščenje,« kadar ljubeče spuščam svojo preteklost in vzorce delovanja, ki mi več kot očitno ne služijo več. Muškatna kadulja, pa se odlično obnese tudi, ko v meditaciji želim začutiti več ženstvenosti v sebi ter kadar se pojavijo težave na področju rodil, ki so povezane z mesečnim ciklom.

Pri meni so cikli na sporedu dokaj redno in zadnje čase bolečine niso več tako močne, kot so bile, ko sem bila še mlajša, se pa pogosto zgodi, da krče v spodnjem delu trebuha še vedno občutim dokaj intenzivno. Včasih bolj, včasih manj. V preteklosti sem običajno vzela protibolečinsko tableto, ki mi je večinoma pomagala, sedaj pa se že kar nekaj časa tabletam izogibam, zato sem poskusila še z alternativo. Na roko sem dala nekaj olivnega olja in mu primešala tri kapljice eteričnega olja muškatne kadulje. Oboje sem dobro premešala in z mešanico premazala moj trebuh ter tudi področja križa in ledvic, saj prvi dan menstruacije bolečine velikokrat občutim tudi tam. Ko sem olje dobro vtrla v telo, sem malo legla in zaspala. Čudežno zdravilo je hitro prijelo, saj sem kmalu občutila olajšanje. Pred spanjem sem postopek ponovila in se odpravila v posteljo. Zjutraj sem se zbudila popolnoma brez bolečine in spočita, ter pripravljena za nove dogodivščine.

Muškatna kadulja je pri meni na sporedu zelo pogosto, včasih jo kombiniram s kakšnim drugim eteričnim oljem, na primer s sivko, ali kadilno bosvelijo, odvisno od tega, kaj želim z njimi doseči. Prevladuje uporaba preko vonja v meditaciji. Kapljico kanem na vatno blazinico in jo postavnim nekam blizu nosu, ter se spustim v meditacijo. Učinki so neverjetni in dojemanja veliko bolj globoka ter jasna.

Če se še odločate, s katerim eteričnim oljem, bi dopolnili svojo zbirko, vam muškatno kaduljo vsekakor priporočam, saj kot sem že napisala, z njeno pomočjo se moč “spuščanja” omejujočih vzorcev med meditacijo občutno poveča, odlično pa se obnese tudi pri uporabi na bolj zemeljski ravni.
Na splošno muškatna kadulja velja, kot sproščujoča in je lahko tudi nekoliko evforična, predvsem pa njen učinek revitalizira naše telo in duha. Dvigne energijo in čisti nepotrebno navlako iz našega čustvenega obzorja.