Kaj je pravi razlog za umik iz situacije ali odnosa?

 

Ko sem ponovno prebirala svojo knjigo Izgubila sem tebe, a našla sem sebe, sem tokrat zgodbo spet pogledala skozi nove oči in bila priča novemu spoznanju o mojem preteklem delovanju in partnerski zvezi.

V knjigi pišem, kako sem veliko časa preživela pri takratnem partnerju, ker sem si želela njegove pozornosti. Omenila sem tudi, da se v tem času z mojimi nismo preveč dobro razumeli, zato sem tja hodila tudi zaradi dejstva, da je bilo tam drugačno, bolj veselo in bolj sproščeno vzdušje. Vse to sem po razpadu zveze nekaj časa kar močno pogrešala. Seveda vse do takrat dokler te radosti nisem našla v sebi. V teh dneh, ko sem spet prebirala tekst v knjigi, pa sem se še bolj močno zavedla dejstva, da sem tja pravzaprav bežala od svojih težav, ki sem jih imela doma. Umikala sem se razpadajočim odnosom z mojimi domačimi, ker se takrat še nisem znala soočiti z njimi.

Ko se sedaj ozrem nazaj na tiste dneve, mi je popolnoma jasno, da so čisto vse težave, katerim sem se želela izogniti, prišle za oz. z menoj. S seboj sem prinesla vse svoje vzorce in vse to skupaj, je bil tudi delček, ki je pripomogel k razpadu tega partnerstva. Ker torej še nisem znala razrešiti težav doma, sem jih prinesla s seboj v vezo, takratni partner pa mi je samo odslikal vzorce, ki sem jih nosila v sebi, a jih takrat še nisem prepoznala.

Skozi intenzivno delovanje sem veliko vzorcev že uspela predelati, kakšen pa se pokaže še sproti, a sedaj se jih zavem in predelam mnogo hitreje kot v preteklosti. Tehnike in orodja, ki sem se jih priučila, pa mi pri tem zelo uspešno pomagajo. Če potegnem črto, bi lahko rekla, da sem vse te lekcije potrebovala, da sem lahko ozavestila in spustila vzorce, ki so me pestili. Če bi pogledala svoje stanje na ta dan danes in pred nekaj leti, sploh ni mogoče primerjati. Način mojega razmišljanja in delovanja raste vsak dan znova in enako je z rezultati. Mali rezultati se pokažejo vsak dan in ker se nalagajo eden na drugega, kar na enkrat vse skupaj postane velik rezultat.

Če bi že nekaj let nazaj vedela, da sem z odmikom samo bežala, bi se dela verjetno lotila že prej. Pa se nisem, a nič hudega, vse pride ob pravem času in ko smo na to pripravljeni. Danes vem, da je za menoj zelo intenzivno obdobje in hvaležna sem za čisto vsako mini spremembo, ki me je pripeljala do velikih sprememb. Hvaležna sem, da sem uspela spoznati samo sebe v pravi luči, si dovoliti biti jaz in se začutiti v vsej svoji popolnosti in nepopolnosti.

Dragi moji bralci polagam vam na srce, lotite se dela na sebi in najdite metode, ki vam ustrezajo ter pomagajo. Pestro je, a je vredno. Zelo vredno. Kadar se v neko situacijo umikate v želji, da bi se izognili težavam nekje drugje, tega ne počnite. Preden storite ta korak, se soočite z akterji in dogodki ter jih ozavestite in spustite od sebe. Ko boste to storili, se vaš odmik ne bo več zdel bežanje, odhajali boste v dobri energiji, ali pa morda sploh ne bo potrebno oditi.

 

Radaaa vaas imaaam in lep pozdrav do naslednjič. ?