Razveselila sem se poštarja

Recept za srečo

 

Dva tedna nazaj sem dobila pošiljko iz Slovenije in ne vem, če sem že kdaj bila tako vesela kakšne, kot sem bila te. Poleg še nekaterih stvari, ki sem jih potrebovala, je do mene prispela tudi moja knjiga. Po tem, ko so jo moji domači in nekateri prijatelji že pregledovali, je jaz še nisem imela v rokah, saj sem jo pred mojim odhodom v London le za nekaj dni zgrešila.

No, pa sem le tudi jaz dočakala tudi ta trenutek. Paket sem odpirala z enako vznesenostjo, kot majhen otrok odvija novo igračo. Pošiljka je bila skrbno pripravljena in dobro zalepljena, saj je šla čez veliko rok in prevoznih sredstev, da je iz Slovenije prišla do Anglije. Moj Brat in oče sta se zares potrudila, da sta vse lepo zapakirala, zaščitila in zavila.

Paket je bil kar težak, zato sem se kar namučila, da sem ga iz pritličja prinesla v drugo nadstropje hiše, kjer je moja soba. Vzneseno sem se lotila paketa ter odvijala vsak zavitek posebej z velikim zanimanjem, kaj skriva v sebi. Raziskovala sem in naposled le prišla do svežnja, ki je bil lično zavit v časopisni papir in prelepljen z lepilnim trakom. Ko sem odstranila papir se mi je na obrazu pojavil nasmeh presenečenja in veselja. Prijela sem knjige v roke in si jih ogledovala. Po mojem licu so začele teči solze sreče in ponosa. Zares magičen trenutek je bil to, saj mi moja prva knjiga pomeni nekakšno življenjsko diplomo. Občutek imam, da sem z njo zaključila zelo pomembno obdobje svojega življenja in da sedaj stopam na popolnoma novo pot, lahko bi rekla, da sedaj stopam na pot življenjske službe. Zdi se mi, da sem sedaj končno zares začela poslušati samo sebe in slediti svojim sanjam ter načrtu, ki je pripravljen zame.

Moji načrti niso majhni, a sem korak po koraku vedno bližje njihovi uresničitvi. Na tej poti je mnogo vzponov in padcev, ali pa raje recimo mnogo omamno dišečega cvetja in veliko bolečega trnja, ki me včasih rani, a s tem naredi močnejšo. Mnogokrat pa sem že omenila, da vsako izkušnjo pospremim s pozitivno naravnanostjo, poskušam iz nje potegniti vse najboljše kar lahko in dodam še veliko mero hvaležnosti.

Predlagam, da sami storite enako. Obrnite svoje misli in pogled v pozitivno stran. Vedno nam je dana možnost izbire, kam se bomo ozrli, samo od nas pa je odvisen končen izid. Že ničkolikokrat sem poudarila, pa verjetno še velikokrat bom, da je zelo pomembno čim prej osvojiti prepričanje, da imamo vse niti življenja izključno in samo v svojih rokah in da smo le mi tisti, ki smo polno odgovorni za vse dogodke in odnose, ki se nam zgodijo.

Želim vam lep dan in naj bo poln dobrih izbir. 

Rada vas imam in leeep pozdrav do naslednjič. ?

PS: Več podatkov o omenjeni knjigi Izgubila sem tebe, a našla sem sebe, najdete na povezavi tukaj.