Zakaj prevara v partnerstvu tako boli?

 

Da, tudi jaz sem ena izmed mnogih, ki je med svojimi partnerskimi preizkušnjami doživela prevaro. Ko sem izvedela zanjo, se je moje srce sesulo na prafaktorje, a vseeno sem hotela razumeti zakaj je temu tako.

Lotila sem se intenzivnega dela na sebi in odkrivala ter razkrivala bolečino znotraj mene, ki me je trgala na vse kraje in konce. Ko sem se spraševala zakaj in hrepeneče lovila dihe skozi jokajoč obraz, sem bila sprva v slepi ulici. Nič mi ni bilo jasno, nisem si želela, da se zveza zaključi, bolelo me je in prepričana sem bila, da je zame konec sveta. Počutila sem se opeharjeno in razvrednoteno. Bila sem kot umazana cunja, ki jo pustiš tam nekje skrito, da je nihče ne vidi. V sebi nisem mogla sprejeti dejstva, da me je nekdo zamenjal, da se je nekdo igral z mano in da nekomu preprosto nisem pomenila nič. Taka bolečina je tako intenzivna, da jo je težko razumeti, če tega nisi doživel. V prsih me je stiskalo, hlipala sem dan za dnem in hotela sem, da mine. Želela sem se izviti iz primeža bolečine, a je trajalo kar nekaj časa, da sem se ga tudi zares osvobodila.

Ko sem se lotila intenzivnega tečaja meditacije, me je začelo pretresati še bolj, saj sem morala dregniti močno v podzavest, kjer so se skrivali dejanski vzroki za prevaro. Takratni partner mi je ves čas najinega razmerja pravzaprav samo odslikaval moj odnos do sebe. S svojim malomarnim obnašanjem do mene, mi je pravzaprav kazal, kako se jaz sama vedem v odnosu do sebe. Tako kot je bilo njemu malo mar zame, je bilo meni malo mar zase in za moje počutje. Skoraj ves čas najine pretekle veze sem vedela, da nekaj preprosto ni prav, a te znake sem prezrla, ker sem se ga bala izgubiti.  Da sem pri tem zelo, zelo izgubila sebe, pa enostavno še nisem vedela. Nisem bila zmožna videti, kaj se sploh dogaja, saj sem živela v strahu pred zapuščenostjo. Strah me je bilo samote ter osamljenosti in bala sem se, da bi me zapustil, zato sem iz sebe izvabila tudi veliko mero ljubosumja. Tistega grobega in tistega za katerega sedaj vem, da je najbolj močna oblika nezaupanja vase.

Čisto nič se nisem cenila in ljubosumna sem bila na določene ženske v okolici mojega takratnega partnerja. Spraševala sem se, v čem so boljše in kaj imajo, česar nimam jaz. Nadzorovala sem ga, ker sem se ga bala izgubiti, a ravno s tem sem ga porinila stran od sebe.

No seveda slednje dejstvo ne opravičuje prevare, a zavedanje, da je ravno samozaupanje ključ do uspešnega razmerja, je pač pomembno. Seveda pa to ni edini razlog za prevaro, še mnogo jih je, ki so bolj podrobno opisani v knjigi IZGUBILA SEM TEBE, A NAŠLA SEM SEBE. Z gotovostjo pa lahko rečem, da večina izhaja iz strahu pred zapuščenostjo, ki je v mojem primeru izhajal že iz ranega otroštva. Na energijskem nivoju sem občutek zapuščenosti že doživela in to je pustilo posledice v moji podzavesti. Nezavedno sem tako kreirala strah pred tem, da v življenju nebi imela partnerja in ko sem ga imela sem ustvarjala strah, da bi me zapustil. In res me je in to na zelo neprijeten način. Tega si nisem predstavljala, a bilo je dovolj močna budilka, da sem se lotila dela in da sem želela prekiniti in predelati vzorec, ki me je v primežu nesrečnih partnerstev držal vsa ta leta.

Spoznala sem, da moja sreča ni odvisna od partnerja in da me moški ne more osrečiti, če tega najprej ne storim sama. Začela sem kovati svojo srečo in lahko rečem, da mi zelo dobro uspeva. Zavedam pa se tudi, da je trenutek zdaj tisto edino kar šteje in edino kar imam, zato ga poskušam izkoristiti tako, da mi je lepo.  

Pot do tega občutka ni bila enostavna, to je res, a bila je vredna. Pomagala sem si z meditacijo, ki sem ji dodala še eterična olja ter s pisanjem kot terapijo. Bilo je precej delovno in še je, nič ne rečem, saj je osebna rast proces, ki ga gradimo vse življenje. Žal tukaj ni čudežne tabletke, ki bi čez noč odpravila vse naše težave. A če je naša želja po spremembi dovolj velika, nas bo vesolje pri tem vsekakor zelo intenzivno podprlo.

Za prevaro nikoli nisem krivila samo takratnega partnerja ali ga obsojala, raje sem se posvetila temu, da sem čimprej našla način, da se rešim bolečine in mu odpustila. Odpustila pa sem tudi sebi, da sem pozabila nase in da nisem najprej osrečila same sebe.

Dragi moji, v kolikor vaše razmerje ni to kar si želite, poglejte najprej, kaj vam vaš partner odslikava. Poskušajte stvari najprej spremeniti pri sebi in ko boste spremenile sebe, se bo sama od sebe spremenila tudi vaša okolica. To vam zagotavljam.

 

Leeep pozdrav do naslednjič. ?