Zakaj je dobro že zjutraj poskrbeti za svojo dnevno vibracijo?

Verjetno ste vsi že slišali za rek, da se po jutru dan pozna in verjetno vas je še več tistih, ki ste to dejansko tudi že občutili. Predvsem v negativnem smislu. Torej, če se je dan začel slabo in je vse teklo “narobe,” se je najverjetneje tudi zaključilo tako.

Tudi jaz sem med tistimi, ki se jim je to kar naprej dogajalo, vse dokler nisem izvedela za čudežno resnico, da pravzaprav sama ustvarjam vibracijo svojega dneva že zjutraj, zato sem se odločila, da omenjeno dejstvo raziščem nekoliko bolj natančno. Pa tudi sem. Dolgo časa sem verjela, da je moje razpoloženje odvisno od drugih. Če je le bila priložnost sem za svojo slabo voljo krivila vse okoli, le sebe ne. In kot že rečeno je bil moj trenutek spoznanja o kreaciji dneva bistvenega pomena, saj je to pomenilo, da se pravzaprav lahko odločim, kakšne volje bom čez svoj dan.

Moram priznati, da mi v začetku moj načrt jutranje kreacije ni preveč uspeval, saj se mi je zdelo, kot da lažem sama sebi. Toda vseeno sem vztrajala, saj nisem imela česa izgubiti, slabše tako ali tako ni moglo biti. Skozi čas sem si ustvarila neko svojo rutino, morda lahko celo rečem ritual, ki me je postopoma pripeljal do prvih rezultatov, recimo temu, do prvih spremenjenih opažanj. Najprej sem opazila to, da se čez dan počutim drugače kadar jutranjo meditacijo izvedem in kadar je ne. Seveda to pomeni, da je počutje občutno boljše, kadar jo izvedem. Slednje me je pripeljalo do tega, da je moj jutranji ritual postal enako pomemben kot prehranjevanje.

In ja, kadar se že zgodaj zjutraj naravnam na pozitivno visoko vibracijo mojega dneva, sem večino časa dobre volje, če pa pride dogodek, ki me pretrese, razjezi, ali kaj podobnega, pa znam hitro najti razlog zanj znotraj sebe, ga predihati in potem poskušam odreagirati, kar se da primerno. Res je, tudi jaz sem samo človek in tudi meni še vedno spodrsne, a večino časa mi uspeva.

Verjetno pa vas zanima konkretna informacija, kako si že zjutraj ustvariti dober dan. No, tisti pravi način zase, boste sčasoma odkrili sami, a ker je treba nekje začeti, z vami danes delim moj “jutranji ritual”.

Sama ne začenjam več dneva brez tople vode z limono, ki tako lepo poživi moje telo. Lahko rečem, da veliko bolje kot kava, pa še osvežujoča je. Potem pa na vrsto pride pisanje. Že zjutraj na kratko pogledam kakšen je bil včerajšnji dan, kaj bi lahko naredila drugače, kje ni šlo tako kot sem si želela in kje sem bila odlična. Potem razmislim še o željah in načrtih za tisti dan, ki jih zapišem tako, kot da so se že zgodili. Torej, kot bi zvečer delala poročilo tistega dne. Včasih sem zelo kreativna pri pisanju in moram priznati, da se včasih nasmejim sama sebi, a vse občutim, kot potencialno resnico. V primeru da svojim zapisom še ne morem verjeti v celoti, vem, da me v meditaciji čaka še dodatno delo, da spremenim vzorec mišljenja in čutenja. Že samo pisanje in razmišljanje o dogodkih, me dvignejo na višjo raven in to je tisto kar pravzaprav želimo. In na koncu še meditacija. V meditaciji delam, kar posamezno jutro najbolj potrebujem; včasih krepim notranje zaupanje, včasih mir, ali pa pogum, tega velikokrat potrebujem precej več, kot ga imam na voljo.

Taka praksa se pri meni odvija iz dneva v dan, morda z drobnimi korekcijami skozi čas. Predvsem vztrajam, poskušam in sem potrpežljiva, zato enako priporočam tudi vam. Samo začnite, vsak dan po malo in sčasoma boste našli svoj jutranji obred, s katerim boste ustvarjali dan, kjer bo prevladovala dobra volja in nasmeh na vaših ustih.

Še več namigov za kreacijo stabilnega čustvenega stanja skozi ves dan, najdete v KNJIŽNEM PAKETU ZA UČINKOVITO SAMOPOMOČ, kjer boste našli knjigo in elektronski priročnik, ki vas bosta natančno vodila skozi postopek, ki pomaga izzive ozaveščati in jih potem tudi odpraviti.

Vabljeni tudi, da spodaj v komentarju zapišete svoje izkušnje z jutranjimi obredi in rutinami, jo morda že celo izvajate, ali pa se je boste lotili sedaj?

Pozdravček! <3

Maja – MičnaCvetlična