Kraljeva poroka ali zbudimo svoje kraljice in kralje

Kraljeva poroka ali kako zbuditi kralje in kraljice v sebi

 

Za današnji sem že pripravila članek s popolnoma drugačno tematiko, nato pa me je, če sem hotela ali ne, presenetila kraljeva poroka. No, presenetil me je moj odziv na del poročnega obreda, ki sem si ga ogledala, kljub temu da je bilo to izven mojega načrta.

V predelu Londona kjer živim jaz, posebne evforije ni bilo čutiti, pravzaprav je vse potekalo v običajnem ritmu, a kljub temu me je zadnja dva dneva skoraj vsak človek, ki mi je prekrižal pot, vprašal, če bom gledala kraljevo poroko. Na to vprašanje sem odgovarjala v enakem stilu, da nisem poseben oboževalec kraljeve družine, se mi pa zdi zanimivo z vidika novega doživetja. Nisem imela v načrtu, da bi šla do gradu, kjer je obred potekal, a če bi se poroka odvijala v centru Londona, bi verjetno šla doživet to vzdušje.

Tudi ogleda direktnega prenosa nisem imela v načrtu, a ker sem v dobre pol ure pred začetkom, dobila kar tri vprašanja, če bom gledala poroko, sem si seveda rekla, da me verjetno čaka pomembno sporočilo. Ko sem tako svojo pozornost na posnetek dala ravno v trenutku, ko je v cerkev prišla Kraljica, se je v meni nekaj začelo zbujati…

Začutila sem njeno kraljevsko držo in njeno predanost pomembni nalogi, ki je zaznamovala njeno življenje. Občutila sem tudi, kako se je v meni prebudila moja kraljica. Tista prava močna ženska, za katero sem se rodila. Dober občutek je, ko se zopet zaveš svoje moči in svoje vrednosti. Ravno slednje, pa mi je dalo odgovor na vprašanje, zakaj ljudje iz celega sveta tako radi spremljajo kraljevo družino ter dogodke povezane z njo.

Razlog je povsem preprost. V to jih ženejo občutki povezanosti, pripadnosti in pomembnosti. Ko ljudje tako množično drvijo na tovrstne dogodke, se v njih zbujajo kralji in kraljice. Kraljeva družina je pravzaprav ogledalo tistega, kar vsi nosimo v sebi. Vsi v sebi nosimo kralje in kraljice, res pa je, da se večina ljudi tega žal ne zaveda. In tako slednji ostajajo skriti nekje pod površjem našega ega in zakopani ter pozabljeni globoko v podzavesti. Ti dogodki pa te speče kraljice in kralje zbudijo vsaj za dan ali dva in tako ljudem dajo občutek njihove lastne moči.

Žal je še vedno premalo resničnih in prebujenih kraljev in kraljic, a vam s tem člankom želim povedati, da z delom na sebi te kralje in kraljice lahko prebudite kadarkoli, pravzaprav vsak dan svojega življenja. Če ste pripravljeni v svoj proces vložiti energijo in predanost, potem ste na dobri poti, da uspete. Seveda vam ob tem vedno stojim ob strani. (Poglejte kako?)

Mojo pozornost je pritegnil tudi nevestin sprehod do oltarja, saj je tja ni pospremil njen oče. To je bilo jasno sporočilo, da so dogodki in okoliščine lahko popolne tudi, če ni ravno vse tako, kot bi si morda želeli in četudi je nekoliko odstopalo od tradicionalnosti.

Največ moje pozornosti pa je požel govor temnopoltega duhovnika. Nisem se mogla nagledati njegove intenzivnosti, ob tem pa se mi je po glavi podila misel, kako je bil njegov govor po izvedbi popolno nasprotje uglajeni kraljevski in morda malce zadržani drži. Slednje je name naredilo globok vtis. Popolno nasprotje, a hkrati tako globoka sporočila ljubezni. Bistvo vsega je enostavno ljubezen, enost in to je tisto, kar želim z vami in s tem zapisom danes deliti tudi jaz… Ljubite sebe in druge tako močno, da boste s tem prebudili svoje kralje in kraljice.

Poleg vsega zgoraj naštetega, pa slednji zapis želim zaključiti z besedami, ki jih je prejšnji dan z menoj delila moja osemletna varovanka. . .

“Na koncu tega dne, pa bo vse le še del zgodovine.”

In ja. . Res je, včerajšnji dan je mimo in ljudje se vračajo v svoj vsak dan. Poroka je mimo, delo na sebi pa ostaja, zato se le zakopljite in zbudite svoje kralje in kraljice kjerkoli in kadarkoli.

 

Pa Srečno. 🙂 

MičnaCvetlična 🙂