Vloga žrtve

Jaz sem žrtev

 

Že nekaj dni me moji vodniki nagovarjajo, naj spišem nekaj besed na temo vloge žrtve. Hoteli ali ne, vsi imamo izkušnje s tem in hitreje kot se zavemo, da smiljenje samemu sebi ne nosi nobenih posebnih rezultatov, lepše jo bomo odnesli.

Sama lahko v moji zgodovini najdem mnogo situacij, kjer so bili za moje težave vedno krivi drugi. A neskončno sem hvaležna, ko je prišel dan, ki mi je dal možnost, da vzorec žrtve predelam.

Kar močno sem se borila sama s seboj, meditirala, pisala in prišla kar daleč.
Vlogo žrtve danes razumem zelo dobro in jo tudi zelo hitro prepoznam. Za njo pa se skriva zelo močan vzorec nemoči. Torej nič ne morem storiti, da bi mi lahko bilo bolje, Drugi upravljajo z mojim življenjem.

Človeka, ki ima izraženo zelo močno vlogo žrtve, boste prepoznali po tem, da s prstom vedno kaže na druge. Tisti najbolj zviti, pa bodo situacijo na koncu vedno zapeljali tako, da boste krivi in grdi vi, čeprav je resnica drugačna.

Vloga žrtve je po mojem mnenju eden najbolj trdovratnih razdiralcev odnosov in ker je tako zelo zvita, se včasih sploh ne zavemo, da smo se znašli v njej.

Odpravimo jo tako, da se je najprej zavemo in si jo priznamo. Slednje nam prinese že polovico poti do razrešitve. Druga polovica pa je meditacija, pisanje ali pa kakšna druga tehnika, ki nam jo bo pomagala raztopiti. Če smo zavestni pri opazovanju in ozaveščanju, potem sem prepričana, da nam lahko uspe prehoditi to pot ven iz njenega primeža. Kako hitro, pa je seveda odvisno od nas, oz. naše volje, pripravljenosti, potrpežljivosti in predvsem dela, ki smo ga pripravljeni vložiti.

Dragi moji, priznajte si najprej na katerem bregu stojite, potem pa hop v vodo in v razreševanje. Kakšen rokavček, pa boste zagotovo našli pri MičniCvetlični

 

Pozdravček! 🙂 

 

Maja – MičnaCvetlična 🙂