Ko hočemo več in več in več

MičnaCvetlična

 

trenutki in situacije, ki nas seznanijo tudi s tistimi manj prijetnimi deli nas. Včasih se nam zgodijo dogodki, ki nam v ogledalu pokažejo tudi naše sence. O sencah sem precej pisala že v knjigi Izgubila sem tebe, a našla sem sebe, tokrat pa o njih pišem v kombinaciji s hvaležnostjo.

Vsi jih imamo in zato je smotrno, če si jih čim prej priznamo, saj je le slednje pot, da jih lahko ljubeče spustimo od sebe. Mene sta na mojo senco »Željo po več in več in več« opozorila kar dva dogodka, zato sem se vzela v roke in podrobno pogledala, kaj se skriva za njima.

Zgodilo se mi je namreč, da sem prejela nekaj nagrad za svoje vestno delo na sebi in kljub temu, da sem bila za dobljeno zelo hvaležna, sem se zalotila na misli, kako bi svoje pridobljene nagrade lahko še povečala. Vedela sem, da se je v zaledje pritihotapil stric ego, zato sem se morala z njim pogovoriti zelo temeljito.

V roke sem prijela moj telefon, odprla beležnico in začela s pisanjem. Uh, kar letele so besede in povedi iz mene. Ko sem se tako samoizpraševala o moji reakciji, oz. odzivu, sem zelo hitro prišla do izvora mojih misli in vzorca delovanja. Sledila je meditacija, v kateri sem ljubeče objela izvor mojega vzorca in mu nekaj časa dovolila ostati. Moja naloga je bila, da situacijo sprejmem in ko sem to storila, je ego začel popuščati in izgubljati moč ter nadzor nad menoj. Sedaj je bila moja naloga, da vse skupaj izdiham iz telesa in vdihnem novo namero hvaležnosti. Kar nekaj časa sem tako predihavala, da sem naposled le začutila osvoboditev. Želim si biti hvaležna za vse kar imam in izkušam. Moje vodnike sem prosila za podporo pri tem in ko je moje telo preplavila popolna hvaležnost, sem se jim zanjo tudi zahvalila.

Ni šlo tako zlahka, zato sem v prihodnjih dneh še nekajkrat ponovila podobno meditacijo, s katero sem krepila svojo hvaležnost. Naj omenim, da svojo hvaležnost pravzaprav krepim vsak dan.

Enako pa seveda želim tudi vam, naučite se videti lepote v vsakdanjih stvareh in bodite zanje zares hvaležni. Nič na tem svetu ni samoumevno in vse je darilo iz nebes. Ko se boste naslednjič ujeli v zanko “hočem več” se hitro vprašajte od kje ta vzorec izvira in ga nato ljubeče predihajte in dajte od sebe. Ko boste delo opravili brezhibno in z nekaj ponovitvami, vam zagotovim lahkoto, ki jo boste občutili v prsih.

 

Veselo na delo in lep pozdravček!

 

Maja – MičnaCvetlična 🙂