Najpomembnejša sporočila Neala Donalda Walscha

Pretekli konec tedna je bil za mnoge prelomen. Meni je postregel z mnogimi vprašanji in seveda tudi z odgovori, nekaj teh vtisov pa sem preprosto želela deliti z vami.

Imela sem namreč to srečo, da sem lahko bila prisotna na seminarju Neala Donalda Walscha, ki se je zgodil na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Če bi želela povzeti vse vtise dogodka, prav težko najdem tiste prave besede, vem pa, da lahko rečem, da je pustil posledice, pozitivne in močne seveda. Toliko pomembnih sporočil, da bi lahko napisala kar knjigo. No, pa mi je ni treba, saj jih je Neal napisal že veliko, jaz pa bom z vami delila le nekaj tistih, ki so se me najbolj dotaknili.

Največji aha moment je zame prišel v ponedeljek zjutraj, ko sem v meditaciji odpirala moj srček in dojela, da sem se dovolj dolgo, če ne že kar predolgo ukvarjala z odpuščanjem ljudem, ki so me prizadeli in mi na vsak način skušali vzbujati občutke manjvrednosti. Tako močno sem začutila, koga želim imeti v svojem življenju in koga ne. In tiste druge, ki jih ne želim več, sem obdala z razumevanjem, da ravnajo v skladu s svojim največjim zavedanjem in se preprosto usmerila na odnose, ki jih želim. Ne znam vam povedati, kakšen mir se je naselil v meni, ko sem energijsko “moteče” ljudi, v meditaciji pospremila iz mojega avričnega polja in jim pomahala v slovo. Še v trenutku, ko pišem tele vrstice čutim močno pomirjenost in tiktakanje mojega srca v čisto novem ritmu. Zares se je nekaj spremenilo in zares sem stopila na naslednjo stopničko.

Na seminarju sem še bolj ponotranjila teorijo enosti in ko sem se spraševala o tem, kako »neprijetne ljudi« vključiti vanjo, sem dojela, da je ravno razumevanje različnih nivojev osebne rast, tisto, ki sem ga morala aktivirati še v mojem srcu in ne samo v glavi.

Na pobudo poslušalke iz publike, je Neal izpostavil eno in tisto najbolj pomembno sporočilo, na katerega se moramo naučiti odgovoriti prav vsi. In to je vprašanje KDO SEM JAZ?

Svet potrebuje te naše odgovore, saj to pomeni pot v spremembo in izboljšanje. Svet potrebuje tiste prave odgovore iz naše duše, potrebuje vedenje, zakaj smo tukaj, kakšen je naš globlji namen, s katerim lahko naredimo spremembo pri sebi in z njo vplivamo tudi na druge.

Ni pomembno, kako smo videti, kaj imamo oblečeno, ni pomembna naša pričeska ali barva kože, pomembno je, kako se drugi ljudje počutijo ob nas, zaradi nas in z nami.

Velikokrat smo polni pričakovanj, želja in misli, kaj vse bi morali ljudje storiti za nas. Velikokrat se pritožujemo, ko nekdo ni nečesa storil, kritiziramo svoje partnerje in bližnje, a čisto premalokrat se vprašamo, kako se drugi ljudje počutijo ob nas in kaj smo mi storili za njih. Smo mi dober partner, oče, mama, prijatelj?

Namen našega življenja je, da v sebi odkrijemo najboljšo različico sebe in jo tudi predstavimo svetu. Postanimo tista verzija sebe, ki jo bodo drugi želeli posnemati, tista verzija, ki bo ljudem v vzor in navdih. Ko pa se poleg tega zavemo še, da imamo vse niti v svojih rokah, potem smo na pravi poti, vsi skupaj.

Še enkrat bom poudarila moj močan občutek hvaležnosti. Hvaležna sem, da sta mi pot prekrižala meditacija in pisanje kot terapija, ker prinašata nove razsežnosti v življenje, predvsem pa mi kažeta tisti pravi smisel mojega obstoja. Osebnostna rast je pomembna, potrebna in neskončno me veseli dejstvo, da se zbuja vedno več ljudi. 🙂 Menim, da je to naša rešitev in to je pot v resnično in srčno svobodo.

Dragi moji, polagam vam na srce, vztrajajte pri brskanju po sebi, četudi je velikokrat težko, a je vredno. Košček na košček in nekega dne se srček odpre.


Pozdravček! 🙂 

Maja – MičnaCvetlična 🙂

PS: Termine vodenih meditacij najdete na povezavi tukaj, knjigo in e-priročnik pa tukaj.