Zakaj NE potrebujete antidepresivov in psihiatra?

Ne morem, da se nebi spotaknila ob vest, ki sem jo o sebi slišala pred kratkim. Izvedela sem namreč, da zaradi ukvarjanja z meditacijo potrebujem psihiatra in tablete, saj slednje rešujejo življenje, ko zabredeš. No, verjetno ni treba posebej poudarjati, da oseba, ki je takega mnenja, svojega življenja nima ravno navdihujočega. Ravno taki pa so njeni odnosi z drugimi ljudmi.

Pa pustimo to; bistvo sporočila, ki vam ga želim predati je v tem, da sem bila včasih jaz s strani te osebe zelo nadzorovana in tudi manipulirana, ko pa sem si z meditacijo začela širiti obzorja, tega nisem več dovoljevala. Posledično ta oseba z mojim življenjem ni mogla več upravljati, kar pa bi, iz njej znanega primera, lahko počela tudi z menoj, če bi pristala na antidepresivih. Po mnenju te osebe, tablete rešujejo življenje, saj jih občasno uživa tudi sama, a hkrati ji omogočajo nadzor nad ljudmi, ki čustveno niso tako močni ravno zaradi tega.

Seveda se mene take govorice in mnenja ne dotaknejo več, zgodbo pa želim deliti z vami predvsem zato, da ozaveščam. Bodite zares previdni pri izbiri ljudi, ki so ob vas, ko se znajdete v težkem čustvenem stanju. Pazite čigave nasvete poslušate. V kolikor vam ista oseba prizadene bolečino in vam potem daje nasvete, kako si pomagaje, storite samo eno. Bežite od te osebe tako daleč stran, kot je le mogoče. Človek, ki vam prizadene bolečino in vas z nasvetom želi poslati v še večjo, da bo lahko lažje nadzoroval in upravljal vaše življenje, nikoli ni dobra izbira.

Zelo pomembno je s kom se družite, kakšne vizije imajo ljudje okoli vas in na kakšen način vam želijo pomagati. Razumem, da je v težkih situacijah težko biti razsoden, toda zaupajte sebi in se odmaknite od ljudi, ki v vas izzovejo neprijetne občutke in bolečine. To storite vsaj dokler ne boste spet postali čustveno tako stabilni, da se boste lahko brez težav postavili zase in vas komentarji podobni tistim iz naslova ne bodo več zmotili.

Pa seveda ne pozabite na meditacijo. Ta je zelo pomembna, od nje ne morete biti odvisni (no, to pravzaprav postanete, vendar v pozitivnem smislu.:))

Pozdravček! 🙂 

Maja – MičnaCvetlična 🙂

PS: V pomoč pri krepitvi vaše osebne moči vam bosta tudi knjiga in elektronski priročnik, ki ju najdete tukaj.