Kaj je ravnovesje?

Slednji naslov je bil v moji beležnici na telefonu zapisan že kar nekaj časa, vsebina pa je morala še malo počakati. Danes pa je očitno napočil ravno pravi čas, da pokuka na plano.

Ravnovesje je zelo zanimiva beseda in lahko bi rekli, da smo v današnji dobi vsi v iskanju nekega takega stanja, za katerega pa v resnici nismo čisto prepričani, kaj točno pomeni. Včeraj sem se udeležila krasnega seminarja, kjer je bila glavna tematika razumevanje finančnega obilja. Ni šlo za klasičen poslovni seminar, temveč za dogodek, ki nam je predstavil kreacijo obilja po zakonih vesolja. Ko smo reševali nek test, so moji rezultati pokazali stanje ravnovesja na testiranem področju. Seveda sem bila z rezultatom več kot zadovoljna, zato sem se danes malo bolj poglobila v zapis o ravnovesju.

Sama ravnovesje dojemam, kot popolno povezavo med zemeljskim fizičnim svetom, ter duhovno vibracijo vesolja, ki nas usmerja in nam pomaga pri premagovanju lekcij, ki smo si jih izbrali za ta planet. Ravnovesje pomeni, da se v celoti pomirimo z zakonitostmi delovanja, ki veljajo na tem planetu in jih tudi dopolnimo z vero in delovanjem na energijskem nivoju.

Dejstvo je, da smo ljudje duhovna bitja, ki na zemlji izkušamo različne izzive. Dejstvo je tudi, da imamo podporo in usmeritve vodnikov, dejstvo pa je tudi, da ima planet Zemlja svoje zakonitosti delovanja. Torej za doseganje življenja, kot si ga želimo in za doseganje ravnovesja morajo biti usklajeni prav vsi nivoji našega telesa in tudi vse okoliščine bivanja. Potrebno je torej delovanje na fizični, čustveni, mentalni in duhovni ravni telesa. Poleg tega pa za normalno delovanje potrebujemo tudi materialne dobrine, ki nam olajšajo bivanje, ter urejene odnose z drugimi ljudmi.

Ravnovesje nastopi takrat, ko se vsi naši vidiki, torej vsi energijski aspekti telesa in tudi vse zunanje okoliščine uskladijo med seboj. Ravnovesje je drugačno za vsakega posameznika, a dejstvo je da si, vezano na okoliščine moramo zagotoviti tudi ustrezen preplet med delom, ki ga opravljamo, prostim časom, ki si ga zagotavljamo, materialno preskrbljenostjo in seveda odnosi.

Ko si torej uredimo vse štiri vidike našega telesa si postavimo notranjo stabilnost, s katero pa potem uredimo še svoje okoliščine. Slednje je pravzaprav logična posledica. Ko smo vse skupaj uredili, to ne pomeni, da se naše delovanje zaključi in da ne bomo več postavljeni pred izzive. Ravno nasprotno, testi so vedno bolj zahtevni, vendar pa, ko se uskladimo sami s seboj in s svojimi okoliščinami, to pomeni, da se na naše preizkušnje sedaj odzivamo povsem drugače in jih znamo uspešneje in hitreje razrešiti.

Ko smo v ravnovesju, svojo energijo črpamo iz notranjega centra, kar je pa, po mojem mnenju bistvena lekcija, ki jo moramo usvojiti v naši življenjski šoli.

Da se boste lažje lotiti svojih vsakdanjih izzivov, si lahko pomagate tudi z nasveti, ki jih boste našli v knjigi Izgubila sem tebe, a našla sem sebe.

Pozdravček!

Maja – MičnaCvetlična 🙂