Štirje koraki, da se vrneš v svojo energijo, ko te odnese v odnosih

Hočemo ali nočemo, vsak se kdaj znajde v odnosu, ali več odnosih, ki pijejo energijo, jemljejo fokus in nam posledično grenijo vsak dan. Velikokrat se takšno stanje zgodi tudi v odnosih, ki bi nam morali biti v navdih in ob ljudeh, za katere bi si mislili, da so nam najboljši. No, pa žal ni vedno tako. Znajdemo se tudi v odnosih, ki nas mečejo iz našega osebnega ravnovesja in nam posledično črpajo življenjsko energijo, ki je gonilna sila za naše kvalitetno bivanje.

Namen tega članka ni, da bi ugotavljali zakaj se nam določeni odnosi dogajajo, temveč, kako se postaviti nazaj v svoj center, če do padca ravnotežja že pride.

  • KORAK 1: Ko se zgodi triger, ki znotraj tebe povzroči določene občutke, se najprej ustavi in svoje občutke prepoznaj. Opazuj jih, preveri kako se počutiš in kako reagiraš, ali želiš reagirati.
  • KORAK 2: V naslednjem koraku vzemi blok in piši o vseh svojih občutkih, zakaj misliš, da so taki kot so, vprašaj se, zakaj si ravnal/a tako kot si, kako bi lahko drugače, bolj skladno s seboj. Piši in išči učenje, ki ti je skozi to situacijo bilo ponujeno. Poišči vzorec, ki ti je dolga leta serviral odziv, ki ga ne želiš več. Pomagaš si lahko z elektronskim priročnikom, Kako iskati omejujoča prepričanja, ki ga najdeš tukaj.
  • KORAK 3: Tretji korak jaz poimenujem razreševanje in spuščanje svojih omejitev s pomočjo meditacije. Za ta čas si vzemi nekaj več časa, oz. ga izvajaj takrat, ko se ti nikamor ne mudi. Zapri oči in najprej le sedi s svojimi občutki, dovoli jim, da se izrazijo, opazi jih, nato pa vse močno predihaj in jih postopno spusti od sebe. Slednje ti bo prineslo olajšanje, če ti ga ni že tvoj aha moment, ko si ozavestil/a lekcijo s pomočjo pisanja.
  • KORAK 4: V zadnjem koraku je čas, da se popolnoma vrneš v svoj center tako, da daš 1000% fokus nase in na dejavnosti, ki te polnijo. Morda je to tvoje delo, kakšna prostočasna dejavnost, nekaj s čimer odlašaš ravno zato, ker ti toksični odnašajo fokus, ali kaj podobnega. Skratka počni nekaj v čemer enostavno ne moreš misliti na nič in na nikogar drugega. Če ti misli vseeno spet uidejo, to vzemi kot test, ter se zavestno vrni k svojemu početju in temu, da za svojo srečo skrbiš sam/a.

Morda se zgornji koraki ne zdijo enostavni, a ti zagotovim, da se po nekaj vaje nanje preprosto navadiš in ti postanejo samoumevni. Želim si, da ti dobro služijo. Če se ti ob njih porodi še kakšno vprašanje, pa mi ga le pogumno zapiši v komentarju. V kolikor meniš, da bi dana vsebina koristila še komu, jo z veseljem deli naprej.  

Želim ti vse dobro in tudi veliko odnosov, ki te izpolnjujejo in čim manj tistih, ki te ne.

Pozdravček!

Maja – MičnaCvetlična.