Zvočne pravljice

Zvočne meditativne pravljice CvetličneVile Flore

Dejstvo je, da starši, skrbniki, varuhi, učitelji in vzgojitelji za svoje otroke in za otroke s katerimi smo v stiku, želimo le najboljše. Predati jim želimo prave vrednote, a včasih nam preprosto zmanjka energije, znanja in tudi idej, da bi slednje storili na otroku prijazen, zabaven in predvsem varen način.

Dejstvo pa je tudi, da otroci obožujejo pravljice. Zelo radi se poistovetijo s pravljičnimi junaki in v svojih malih glavicah burijo svojo domišljio in s tem tudi samozavest, pogum in svoje zmožnosti.

Kaj pa se zgodi, ko združimo pravljice in učenje vrednot skupaj?

Takrat pridejo na plano pravljice o CvetličniVili Flori. Njeno pravo ime je pravzaprav FlowerFairy Flora in je najboljša prijateljica vseh otrok in odraslih, ki želimo tem otrokom pomagati, da odrastejo v čustveno, fizično, mentalno in duhovno stabilno osebnost, ki svoje življenje živi v ravnovesju. Pa ne samo to, pravljice CvetličneVile Flore otroku nudijo tudi varen prostor za izražanje svojih strahov, težav, izzivov, bolečin, čustev in svojih najbolj skritih želja.

Zvočne pravljice so razdeljene na tri segmente, ki podprejo določen del dneva in pomagajo doseči stanje, ki je za tisti del dneva najbolj zaželeno. Poleg tega pa boste s pomočjo pravljic prišli v stik s svojim otrokom in z njegovimi strahovi, bolečinami in željami tudi odrasli. Otrok se bo naučil še, kako doseči stik s seboj in tudi dejstva, da je sam ustvarjalec svojega dne in posledično tudi stabilne prihodnosti.

PRAVLJICE ZA DOBRO JUTRO se predvajajo zjutraj in otroku pomagajo ustvariti pozitivno naravnanost, da lažje pluje skozi dan in bolje opravi vse obveznosti, ki ga čakajo v tem dnevu. Morda je pred njim kakšen preizkus znanja ali pomemben nastop. Če se že zjutraj mentalno pripravi na dober izid in ustvari višjo vibracijo svojega počutja, je uspeh zagotovljen.

PRAVLJICE ZA SPROŠČEN DAN so namenjene družnemu poslušanju, ustvarjanju in učenju vrednot. Predvajajo se tekom dneva in lepo dopolnijo otroško druženje, ki posledično mine bolj umirjeno, brez nepotrebnega vreščanja in v medsebojnem sodelovanju otrok in odraslih.

PRAVLJICE ZA LAHKO NOČ otroka pred spanjem umirijo in mu ponudijo varno zavetje, da izrazi vse, kar se mu je v dnevu zgodilo neprijetnega, da podeli veselje o prijetnih stvareh in da izrazi svoje želje, strahove in bolečine. Namen je, da otrok pred spanjem odloži vse, kar bi mu utegnilo povzročati neprijetno noč in neprijetne sanje ali celo nespečnost.

Pri poslušanju pravljic CvetličneVile Flore, ste v prednosti tako odrasli, kot tudi otroci in to je tisto kar šteje. Na koncu se vsi počutite bolje, bolj sproščeno, bolj motivirano, bolj povezano s samim seboj in med seboj.

ZVENI DOMAČE IN NAVDUŠUJOČE?

Če da, potem le berite naprej…

PRAVLJICA ZA DOBRO JUTRO:

CVETLIČNA VILA IN MILNI MEHURČKI
Pravljico o milnih mehurčkih je najbolje predvajati zjutraj, najboljši čas je takrat, ko otrok že vstane in opravi jutranjo toaleto. Namenjena je uspešni pripravi na nov dan. Otrok si že zjutraj ustvari pozitivno namero in vibracijo za njegov dan. Morda ima v šoli preizkus znanja ali pa kakšen pomemben nastop. Če bo že zjutraj pozitivno naravnan, da zmore, in pomirjen glede svojih obveznosti, potem bo njegov dan lažji in bolj sproščen. Poleg tega pa bo lažje dosegel zastavljene cilje in naloge. Predlagam, da pravljico poslušate skupaj z otrokom ali pa sami opravite podobno meditacijo, saj boste s tem otroku odličen zgled, ki ga bo vsekakor želel posnemati.

POSLUŠAJ DEL PRAVLJICE

LISTEN ENGLISH VERSION

PRAVLJICA ZA PRIJETEN DAN:

CVETLIČNA VILA GRE NA ROJSTNO DNEVNO ZABAVO Pravljica spodbuja otrokovo domišljijo in občutke ob dogodkih, ki so običajno pozitivne narave – v našem primeru je to rojstnodnevna zabava. Otroka spodbuja tudi k dobrodelnosti in delitvi stvari s svojimi prijatelji oziroma drugimi otroki, ki živijo v kakršnem koli pomanjkanju. Priporočljivo je, da otrok pravljico posluša aktivno in dejansko tudi sodeluje, ko je prijazno nagovorjen k akciji. Priporočeno je tudi sodelovanje staršev ali skrbnikov, saj to omogoča še večjo povezanost. Poleg pozitivnih čustev se lahko pojavijo tudi kakšna druga, zato priporočam, da otroka podprete v vsaki situaciji in njegova občutenja vzamete resno, ne glede na to, kakšna so. Skozi pravljico pa se otroci naučijo tudi povezanega dihanja v paru.

POSLUŠAJ DEL PRAVLJICE

LISTEN ENGLISH VERZION

PRAVLJICE ZA LAHKO NOČ:

POTOVANJE S CVETLIČNO VILO
Potovanje s CvetličnoVilo je pravljica, ki otroka popelje na potovanje po beli cesti, kar bi lahko razumeli tudi kot potovanje vase. Pravljica se predvaja pred spanjem, ko so otroci že v postelji. Skozi preprosto vajo se otrok nauči globokega trebušnega dihanja, ki je osnova za učinkovito umirjanje in sproščanje. Pri tem si pomaga s plišasto igračko srednje velikosti, ki jo položi na trebušček in opazuje, kako se igračka dvigne ob pravilnem vdihu in spet spusti ob izdihu. Ob poslušanju pravljice starše spodbujam, da otroka opazujejo, kako mu gre pri dihanju, predvsem pa da ga poslušajo, če otrok o svojih izzivih govori naglas Predlagam tudi, da pravljico poslušate več dni zapored ter opazujete spremembo pri otroku in seveda tudi njegov odziv nanjo. Med poslušanjem pravljice naj bo v prostoru šibkejša svetloba, saj ta omogoča še boljšo umiritev in pripravo na spanje. Če v družini uporabljate eterična olja, jih lahko – skladno z navodili za otroke – dodate v izparilnik.

POSLUŠAJ DEL PRAVLJICE

LISTEN ENGLISH VERSION

CVETLIČNA VILA V MODROZELENI SAMOROGOVI DEŽELI Pravljica CvetličnaVila v Samorogovi deželi je namenjena večernemu umirjanju pred spanjem. Otrok se prediha, pregleda svoje misli in občutke, ki so se v njem nabirali skozi dan. Pomembno je, da se nauči zaznavati stanje v svojem fizičnem telesu in da se spoznava z vsemi čustvi, ki so mu na voljo. Na miren spanec se je najbolje pripraviti tako, da se v miselnem in čustvenem procesu stvari zaključijo, kar velja predvsem za stresne situacije, ki so se zgodile čez dan. Pri tem je ključnega pomena dihanje. Pravljica spodbuja trebušno dihanje, ki pomirja in odlično deluje na otrokov psihofizični sistem. Poleg tega pa se otroci skozi kratko igro naučijo tudi t. i. čebeljega dihanja, ki prav tako pomirja ter spodbuja njihov spomin in koncentracijo. Priporočam, da starši ali skrbniki pravljico poslušate skupaj z otrokom, da boste lahko prepoznali njegovo čustveno stanje in slišali njegove izzive.

POSLUŠAJ DEL PRAVLJICE

LISTEN ENGLISH VERSION

CVETLIČNA VILA IN MORSKA DEKLICA
Pravljica o morski deklici je namenjena otrokovemu umirjanju pred spanjem. Bistvo je, da se otrok v družbi junakov počuti varnega in tako preda svoje skrbi in težave. Če otrok svoje izzive zaupa naglas, jih upoštevajte in ga podprite v vseh situacijah. Z napihovanjem trebuščka v balonček ga spodbudimo h globokemu dihanju, kar mu bo omogočilo še dodatno sprostitev. S pravljico želimo doseči, da se otrok hitreje umiri, lažje zaspi in posledično spi bolje in trdneje. Med poslušanjem pravljice naj bo v prostoru šibkejša svetloba, saj ta omogoča še boljšo umiritev in pripravo na spanje. Če v družini uporabljate eterična olja, jih lahko – skladno z navodili za otroke – dodate v izparilnik.

POSLUŠAJ DEL PRAVLJICE

LISTEN ENGLISH VERSION

PRAVLJICA ZA NAJSTNICE:

PLES S CVETLIČNO VILO
Ples s Cvetlično vilo, je pravljica za male in velike princeske, ki verjamejo v pravljičnost. Primerna je za najstnice, ker jih nauči, da postanejo prijateljice same s seboj ter povežejo svoje telo in dušo. Kot posledica zbujanja občutka ljubezni do sebe se zbuja tudi pristnejša ljubezen do drugih ljudi. Z vizualizacijo ob pravljici ustvarjamo podlago za transformacijo v svojih mislih iz negativnih v pozitivne. Pravljica je primerna tudi za odrasle ženske, ki so izgubile svoj navdih in povezavo s seboj, želijo pa si povrniti občutek nežnosti in ljubezni do sebe.

POSLUŠAJ DEL PRAVLJICE

LISTEN ENGLISH VERSION

PRISPEVKI IN NAROČILA

Prispevek za PAKET ŠESTIH PRAVLJIC v enem jeziku – 59€ Paket vsebuje šest pravljic v slovenskem ali angleškem jeziku, ki zajemajo vse sklope pravljic, torej pravljico za dobro jutro, pravljico za sproščen dan, 3 pravljice za lahko noč in pravljico za najstnice.

Prispevek za PAKET ŠESTIH PRAVLJIC v obeh jeziku – 109€ Paket vsebuje po šest pravljic v slovenskem in angleškem jeziku, skupno torej 12 pravljic, ki zajemajo vse sklope, torej pravljico za dobro jutro, pravljico za sproščen dan, 3 pravljice za lahko noč in pravljico za najstnice.

Prispevek za posamezno pravljico – 11 eur 

PLAČILO S PAYPAL ALI S KREDITNO KARTICO

Paketi zvocnih meditativnih pravljic
Posamezne pravljice

Svoje naročilo pa lahko oddate tudi na maja@micna-cvetlicna.si in ga potrdite s plačilom prispevka na MičnoCvetlični poslovni račun:

MičnaCvetlična, Maja Križnar S.P.
Hafnarjeva pot 2, 4000 Kranj.
Znesek: vnesi izbrani znesek
Sklic: 00 in dodajte datum plačila
Namen: OTHR in pripis: naročilo pravljice ali paketa pravljic
Račun je odprt pri Hranilnici Lon, št: SI56 6000 0000 0696 822.