POPROVA META

Kako nam lahko pomaga eterično olje mete?

 

POPROVA META
Latinsko ime: Mentha piperita
Angleško ime: Pepermint

Eterično olje poprove mete je pridobljeno iz listov rastline in še preden stekleničko sploh odpremo je možno zaznati njen svež in hladen vonj. Ob tem se vedno spomnim na znane čokoladice s polnilom iz metine kreme. Pri meni je slednje eterično olje relativno novo in ga zato nisem veliko uporabljala, mi je pa zelo pomagalo, sredi noči, zbudila z močnimi želodčnimi krči.

Ko že nisem več vedela, kaj točno naj še storim, sem se spomnila, da imam v svoji torbi tudi eterična olja, ki bi mi lahko pomagala. Izbrala sem metinega, saj slednje velja za zvestega pomočnika ob težavah z želodcem in prebavili. Ker sem bila na kratkem potovanju, pri sebi nisem imela baznega olja, zato sem v sili razmer za redčenje uporabila kar babičino kostanjevo kremo, ki je bila v osnovi narejena na kokosovi masti, zato je bila v sili razmer, več kot odlična za mešanje z eteričnim olje poprove mete. Namazala sem si rezbolel predel trebuha in mojo dlan nekaj časa pustila počivati na njem. Kmalu je postalo nekoliko lažje in bolečina je začela popuščati. Nujen je bil tudi obisk toalete, a potem sem lahko mirno zaspala nazaj. Zjutraj sem se zbudila kot nova. Eterično olje poprove mete, mi je pomagalo zelo hitro, kljub temu, pa vas ob tem želim opozoriti na previdnost, saj ima omenjeno eterično olje zelo močan hladilni učinek, ki sem ga tisto noč tudi izkusila. Ko sem se namazala po trebuhu se je moje telo nekoliko shladilo, zato dodatna oddeja nikakor ni bila odveč. Poskrbite, da se boste ob uporabi eteričnega olja potem dobro pokrili, v kolikor vaš prvotni namen ni hlajenje telesa.

V meditaciji se poprova meta lahko uporablja za harmonizacijo sedme čakre oz. našega duhovnega energijskega centra, saj je odličen čistilec naših misli. Sama sem jo do sedaj v meditaciji uporabila le nekajkrat. Uporabila sem jo samostojno, ko sem potrebovala umiritev svojih misli.