LIMONA

Limona - Citrus limon - eterično olje

LIMONA 
Latinsko ime: Citrus limon
Angleško ime: Citron lemon

Eterično olje limone je zame eno najbolj veselih in poživljajočih olj. Zelo rada ga uporabim, kadar želim osvežiti prostor, v kombinaciji z eteričnim oljem rožmarina, pa mi pomaga, kadar je pred mano gora snovi, ki jo želim predelati. Saj veste, vse življenje se učimo, zato je zame nenehno neformalno izobraževanje zelo pomembno. Kapljico vsakega kanem na bombažno blazinico in jo namestim na mizo, čimbližje nosu.

Med meditacijo jo uporabim, kadar želim svežino v svojih mislih in se želim nekoliko razbremeniti. Deluje! Večkrat sem jo uporabila tudi v kopeli, saj odlično vpliva na krčne žile, katerih zametki se kažejo na mojih nogah. Poživljajoča kopel me vedno napolni z dodatno energijo za nadaljnje ustvarjanje in razbremeni moje mišice, kadar to potrebujejo. Za kopel vedno pripravim mešanico eteričnih olj, saj limone ni priporočljivo uporabiti v količini več kot 3 kapljice. Solno kopel pripravite tako, da dvema žlicama soli primešate 4 – 8 kapljic eteričnih olj po izbiri. Izbirajte po namenu, ki ga s kopeljo želite doseči.  

Limonino eterično olje pridobivajo s pomočjo hladnega stiskanja lupine zrelega sadeža. To olje je fototoksično, kar pomeni, da se po njegovem nanosu na telo ne izpostavljamo soncu. Sicer pa, kot že rečeno, deluje poživljajoče, razbremenjujoče in dviguje razpoloženje. Razkuži oz. očisti prostor neprijetnih vonjav, zato je zelo priljubljeno olje v mešanicah, ki služijo kot razpršila za prostor.

Pri opisu vonja z besedami ali pridevniki, so meni najljubši slednji: svežina, koncentracija, lahkotnost, rumen odtenek čiste sreče, jasnost in čistoča.