ROŽMARIN

Kako si lahko pomagamo z eteričnim olje rožmarina?

 

ROŽMARIN kt cineol
Latinsko ime: Rosmarinus officinalis cineol
Angleško ime: Rosemary cineol

Rožmarin pomaga pri dviganju našega razpoloženja, v duhovnosti pa povečuje našo zbranost. Njegova uporaba je priporočljiva tudi v času učenja in preizkušanja znanja. Eterično olje rožmarina nam da občutek lastne moči. Uporabimo od ene do pet kapljic eteričnega olja rožmarina samostojno ali v mešanici.

Eterično olje rožmarina sama uporabljam, kadar potrebujem dodatno koncentracijo za miselno delo. Nekaj kapljic kanem na vatno blazinico in jo položim nekam v bližino računalnika, da mi je njegov vonj vedno na dosegu nosu. Vonj rožmarina hitro prežene utrujenost in dodatna motivacija požene miselno delovanje. Pomaga tudi pri kreiranju novih idej in njihovi izvedbi.

Dobro se obnese med meditacijo, kadar želimo uravnovesiti delovanje tretje čakre, ki je povezana z našo notranjo močjo in samozavestjo. Sama sem ga običajno uporabila v mešanici s kadilno bosvelijo ali sivko, kadar sem potrebovala jasne odgovore, kam naj usmerim svoje delovanje ter kako naj izrazim samo sebe. Rožmarin mi je pomagal krepiti samozupanje in samozavedanje ter se usmeriti proti želenemu cilju. Pomaga tudi pri učenju, da si snov lažje zapomnimo.

Pogosto sem pripravila tudi razpršilec za prostor, ki sem ga rada podarila ljudem, ki so si želeli delovati v stimulativenm okolju. Kakšna kapljica eteričnega olja rožmarina bo naš delovni prostor v trenutku ovila v prijetno vzdušje.

Eterično olje rožmarina sem sama poimenovala kar gospod poslovnež, saj se na tem področju zares dobro obnese.