Telo nam vedno pokaže, kakšno je naše notranje stanje!

Prepričanja in telesna bolečina

 

Že dolga leta mi je zelo blizu filozofija prečudovite Loise Hay in njena teorija o povezanosti naših čustev s fizičnimi telesnimi znaki, se mi vedno znova pokaže kot resnična in tudi v tokratnem zapisu bom z vami delila eno izmed mojih izkušenj. Sedaj pa, ko je MičnaCvetlična postala tudi glasnice njene filozofije, pa še toliko bolj. Želim, da njene srčne metode, knjige in programi pomagajo tudi vam, ravno tako kot so meni, zato vam v uvodu tega članka predstavljam novo poglavje pri MičniCvetlični, ki se mu reče Hay House podružnica. O tem si, seveda po branju tega članka, 🙂 lahko več preberete na povezavi tukaj.

Toliko situacij se mi je že pripetilo, ki so zgoraj omenjeno teorijo o povezavi čustev in fizičnih znakov na telesu, vsakič znova potrdile, da sploh ne vem, kje bi začela. Odločila sem se za eno izmed tistih, še dokaj svežih, saj se mi je vse skupaj zgodilo slab mesec nazaj, ko sem se odpravila izobraževanje, ki so ga pripravili ravno pri Hay House.

Petek popoldne je bil in za naslednji dan sem planirala pot v mesto Bristol, ki leži zahodno od Londona. Kot rečeno sem se prijavila na izobraževanje, ki sem se ga zelo veselila. A očitno sem potrebovala še neko lekcijo, zato sem nenadoma začela opažati spremembo v mojem počutju. Najprej se me je polotila šibka slabost, nato pa je postajalo vse slabše, tako daleč je šlo, da sem celo odpovedala popoldansko delo, za katerega sem bila dogovorjena, saj fizično nisem bila sposobna za nič. Seveda me je zvilo, saj sem imela pred seboj pomembne načrte in če ne drugega sem delavnico že plačala in ker ni bila ravno poceni, se ji v nobenem primeru nisem bila pripravljena odpovedati. Kot že mnogokrat prej sem bila postavljena pred dejstvo, da globlje raziščem dogajanje in poiščem vzrok za mojo nenadno spremembo v počutju. Odločila sem se, da bom storila vse, kar je bilo v moji moči, da si pomagam. Pa sem se reševanja težavice spet lotila po svoje. V roke sem prijela mojo modro knjižico, ki jo imam po novem naloženo kar v telefonu, da sem si nekoliko osvežila spomin ter se lotila pisanja. Hitro mi je postalo jasno, da me je strah sprememb, ki jih prinaša udeležba na tečaju na katerega sem bila namenjena. Pred mano je bilo novo znanje, zato je moj ego odreagiral tako, da mi je s slabostjo, ki po teoriji Loise Hay pomeni strah in zavračanje ideje ali doživetja, želel mojo pot v Bristol preprečiti.

Vzorec sem ozavestila in sedaj je bila moja naloga, da ga še spustim. Spustila sem se v meditacijo, pri kateri sem uporabila eterično olje poprove mete; kapljico sem ga kanila na robček in si ga namestila v bližino nosu, drugo kapljico pa sem zmešala s kokosovim oljem in si z mešanico premazala celotno področje trebuha. Po meditaciji sem za nekaj časa zaspala in ko sem se zbudila, sem se počutila precej bolje. Še vedno pa ne čisto dobro, a še bolj odločena, da naslednji dan odidem na pot ne, glede na vse. Po dodatni meditaciji zjutraj, na vlaku, je moj ego počasi začel dojemati, da sem v svojem namenu resna in da so spremembe dobre. Začel je postajati moj prijatelj, zato je tudi slabost počasi začela izginjati.

Vedno znova sem osupla, kako hitro in intenzivno se lahko pokažejo znaki naših podzavestnih prepričanj na fizičnem telesu. Če jih znamo še pravi čas prepoznati, si lahko prihranimo marsikatero nevšečnost.

Dragi bralci, danes vas zato spodbujam, da opazujete svoje telo in vsako bolečino poskušate povezati z miselnim vzorcem, ki je običajno vzrok zanjo. Pri prepoznavanju teh vzorcev, pa si seveda lahko pomagate s knjižico HEAL YOUR BODY (Ozdravi svoje telo), ki si jo lahko naložite kar na vaš pametni telefon.

Pa uspešno raziskovanje vam želim. 🙂

 

PS: Če ste se našli v tem zapisu in če se strinjate z menoj, oz. s teorijo Louise Hay, ta članek delite med svoje prijatelje. Napisan je za vas, zato naj med vas tudi zaide. 🙂 Z namenom, da se naša zavest širi, vam še enkrat prilagam povezavo do informacij o MičniCvelični, kot Hay House podružnici.

 

Vaša MičnaCvetlična 🙂