Pričakovanja in kako jih odpraviti?

Članek o pričakovanjih

 

Pričakovanjem sem v knjigi; Izgubila sem tebe, a našla sem sebe, posvetila kar celo poglavje. V začetku tedna sem pripravila tudi video vsebino na to temo, danes pa še zapis tukaj na blogu, ker želim, da to teorijo sedaj spravite v realnost. Čas je, da se vse skupaj prenese v prakso in čas je, da pričakovanja nehajo zastrupljati vaša življenja in odnose.

Kot sem že napisala v knjigi, so pričakovanja male stekleničke strupa, ki ga spijete prostovoljno. Da, čisto prav ste prebrali. Nihče vas ne sili v to, odločite se sami, s tem, ko si o dani osebi, odnosu, ali situaciji ustvarite svoje scenarije. V glavi si rišete slike, kako, zakaj in kdaj naj bi se nekaj odvilo. Običajno so te podobe zelo jasne, natančne in popolnoma verodostojne. Predstave si zrežirate sami zase, za druge ljudi, ali pa si jih drugi ljudje ustvarijo za vas. Saj ne vem kaj je bolj nadležno. Vse troje je pravzaprav kar enako neprijetno in vse troje uničuje kvaliteto bivanja in odnose.

Na prvi pogled morda vse skupaj niti ne zgleda, kaj posebno dramatično, se pa pojavi velika težava, ko se planirani scenarij ne izide tako kot naj bi se. Takrat nastopi razočaranje, ki slabi, vas dela nemočne in negotove. Bolečina ob tem je neznosna. Pojavi se močna notranja stiska, ki odvede v nizko vibracijo. Posledični odziv je kritiziranje sebe in drugih, kar pa seveda vodi v trenja in prepire. S pričakovanji se ustvarja tudi nadzor dogajanja, ki pa kot vemo, tudi ne prinaša ničesar dobrega.

Kako to vem?  Ker sem se sama srečala z vsemi oblikami pričakovanj. O tem, kot že rečeno lahko več berete v knjigi. Ni bilo prijetno, a se te situacije da razumeti in spustiti, da ne ustvarjajo več razočaranj in bolečine.

Verjetno pa se sedaj sprašujete, kako si pomagati pri spuščanju in razumevanju pričakovanj. Prvi korak je njihovo ozaveščanje, pri tem si lahko odlično pomagate s pisanjem. V pomoč vam je lahko brezplačni priročnik, ki ga lahko naročite tukaj. Ko svoja pričakovanja ozavestite, pa je čas za njihovo razčlenjevanje, kje ste se jih naučili, zakaj in ali so sploh vaša? Slednje vam bo pomagalo razumeti ozadje pričakovanj. Ko jih razumete, pa jih še s pomočjo meditacije ljubeče predajte od sebe.

Najdite orodja in tehnike, ki vam bodo pomagala pri spuščanju predsodkov in prepričanj, posvetite se jim z vso resnostjo in naredite vse, da jih boste razumeli. Za pomoč se lahko obrnete tudi name. Z veseljem vas bom vodila skozi proces ozaveščanja in spuščanja, le želeti si morate spremembe.

Ja, naloga ni ravno enostavna, to je dejstvo, a je vredna. Rezultat se potem pozna na odnosu do sebe in na odnosu do drugih ljudi.

 

Želim vam lep konec tedna, uživajte ga brez pričakovanj in se beremo.

 

Pozdravček! 🙂 

Maja – MičnaCvetlična 🙂