Ali je delo na sebi (pri tebi) še vedno tabu?

Prvi koraki dela na sebi?

 

Velikokrat se spomnim dni, ko sem se jaz začela spoznavati z delom na sebi. Tako nenavaden je spomin na tiste čase, saj sem vso to moje početje zelo skrivala pred drugimi. Pred desetimi leti je bil to zares velik tabu in ves čas sem imela občutek, da me bodo ljudje obsojali in zaradi tega izločili iz družbe. Skrivala sem pred družino, pred večino prijateljev in spomnim se tudi, kako težko oz. sploh nisem, tega pripovedovala ljudem, ki sem jih spoznavala na novo.

Danes razumem, da je bil tabu zunaj in znotraj mene, saj sem se takrat še bala za mnenje drugih in zato skrivala svoje početje. Po toliko letih in po veliki količini meditacij, zapisov in takšnih in drugačnih tehnik, mi za mnenje drugih ni več mar, saj sem se kar pošteno soočila s tem vzorcem. No, pa saj res ni čudno, da je bil tako močan, saj sem skozi celotno odraščanje poslušala stavek:  »Ja, kaj bodo pa drugi rekli.«

Danes temu odločno rečem »Bull shit« in ponosno povem, da meditiram in pišem. Ko mi ljudje podajajo svoje mnenje, sem zelo selektivna, katerega sprejmem in katerega ne. Prav zavestno pogledam po načinu delovanja avtorja komentarja in sprejmem samo tiste, ki jih prejmem od ljudi, ki so bolj uspešni od mene in seveda od ljudi, ki sem jih prosila za nasvet.

Pot do tega, pa je bila vse prej kot hitra in enostavna. Ko začneš z delom na sebi, zavedanje še ni tako veliko, nisi še pripravljen, da bi se izpostavil in da bi odločno postavil meje in se na nek način izpostavil. Prav dobro razumem vso to pot in svoje korake. Bili so, enkrat plahi in tihi, da me ja nebi kdo uzrl, naslednji trenutek pa že odločni in polni zagona.

Ja, res imamo zanimivo preteklost in sedanjost, prav vsi in prepričana sem, da ga ni junaka, ki mu je z rožicami postlano. Vsi smo ujeti v svoje vzorce in vsi smo tako prestrašeni znotraj sebe, da se bojimo priznati najprej sami sebi, da bi radi živeli in delovali bolj kvalitetno. To pa je želja za našo prihodnost. Zelo iskrena in zelo smiselna, zato sem vam prišla nasproti. Prišla sem, da vam podam roko in vas peljem čez majavi most, da boste lahko bolj z zaupanjem stopali čezenj in tudi upali pogledati navzdol.

Ustvarila sem individualne meditativne Skype pogovore, ki vam nekoliko olajšajo prve korake soočanja s samim seboj, saj potrebujete le nekaj miru v udobju svojega doma in dobro internetno povezavo. Ni se vam še potrebno pred nikomer izpostaviti in prav nikomur govoriti o vašem početju.

Dragi moji, tako vas čutim. Tisti trenutek, ko želiš nekaj spremeniti, pa še ne veš in ne znaš kako in tudi ne želiš, da bi kdo karkoli vedel.

Šla sem čez to pot in naj vam povem, da se v življenju velikokrat pojavijo situacije, ko ne veš ravno točno kaj bi in kako. Take situacije se nam dogajajo vedno znova in znova, toda imamo možnost, da se jih naučimo obvladati in lahko se naučimo bolj poslušati sebe, svoje telo in tudi svoje vodstvo iz univerzuma. Lahko se naučimo delovati na drugačen način in v drugačni smeri, kot smo bili vajeni.

Nasmejim se, ko pomislim na svoje začetke in nasmejim se, ko pomislim tudi na to, kako daleč sem že prišla. Toliko rezultatov, toliko sprememb. Iz plahe tihe deklice, ki je samo ugajala sem se razvila in se še razvijam v močno žensko, katere namen je širiti navdih.

Prebolela sem prevaro v partnerstvu in uredila odnose z mojimi bližnjimi, napisala sem knjigo in priročnik, ki širita navdih ter vam dajeta konkretne korake in nasvete kako naprej. Nekaj mesecev po izgubi službe sem se samozaposlila ter stopila svojim srčnim željam naproti, ob vsem tem pa sem še uspešno shujšala in končno vzljubila svoje telo. Nisem pa presenetila samo sebe, temveč tudi druge, ko sem se praktično čez noč, za leto dni, odpravila v London, če ob tem pomislim na dejstvo, da sem se v preteklosti tako zelo bala angleškega jezika.

Moji rezultati so vidni in želim jih deliti z vami z namenom, da vas opogumim, da stopite na pot proti sebi. Želim vam predati zavedanje, kako pomembno si je vzeti trenutek zase ter negovati svoje telo in duha. Verjemite mi, vsak najmanjši korak bo bogato poplačan, ko boste najmanj pričakovali.

Delujte, delujte in delujte, le to je pot naprej. Če pa se ustavi, se mi pa le oglasite. Res je, da ne morem delovati namesto vas, lahko pa vam dam precej pripomočkov, ki vam bodo vaše delo olajšali.

 

Pozdravček! 🙂 

Maja – MičnaCvetlična 🙂