Kako v nepredvideni situaciji doseči in ohraniti notranji mir?

Znašli smo se sredi preizkušnje, ki je nismo pričakovali, niti je ne poznamo, še manj pa poznamo njene posledice. Ne vemo kaj sledi in v tem trenutku tudi ne, kako ravnati s samim seboj in s svojimi občutki. Dobili smo navodila, ki so nas osamila in na trenutke se zdi, da so na nas kot posameznika pozabili čisto vsi, celo nebo… Priznam, tudi sama sem se večkrat zasačila s slednjim in nisem presenečena zakaj se je to zgodilo. Prav nihče od nas ni izvzet in prav vsi občutimo svoje strahove, če si jih priznamo ali pa ne.

In dejstvo je, da nebo ni pozabilo na nas, je tukaj in nas spodbuja in podpira, tudi tako, da nam ves čas ponuja možnost izbire; lahko se v svojih strahovih utopimo, ali pa se z njimi pogumno spogledamo in jih prečutimo. Predlagam to drugo možnost, zato v nadaljevanju članka sledi nekaj namigov, kako to lahko storite učinkovito.

Dejstvo je, da so v tem trenutku na testirajnu čisto vsa znanja s področja osebnostne rasti in sedaj imamo odlično priložnost v praksi izkusiti vse, česar smo se, ali pa se še nismo naučili.

Kot že rečeno, tudi sama hodim čez svoj izziv in čez svoje strahove in lahko povem, da sem si neskončno hvaležna za vso preteklo delo, ki sem ga opravila. V teh trinajstih letih odkar sem se prvič srečala z avtogenim treningom, ki je oblika meditacije, sem jih opravila že na milijone, obiskala mnogo delavnic in tečajev, preizkusila mnogo tehnik in lahko rečem, da bi brez tega danes pisala čisto drugačno zgodbo, če bi sploh še jo.

In ravno delo na sebi je tisto, s katerim lahko dosegamo in ohranjamo notranji mir. Obstaja mnogo tehnik in načinov, ki pa jih za rezultat enostavno moramo opraviti. V kolikor redno berete moje bloge, ste verjetno že zasledili, da jaz osebno prisegam na pisanje kot terapijo, ki nam pomaga razčlenjevati naše vzorce. Tukaj na povezavi pridete do obrazca, kjer lahko naročite brezplačen priročnik za pisanje, ki vam bo pomagal vaše pisanje narediti strukturirano in učinkovito.

Sledi branje knjig. Priročniki za osebno rast in knjige s področja duhovnosti nam odpirajo zavest in širijo obzorja. S pomočjo knjig lahko tudi spoznamo zgodbe drugih ljudi, se z njimi poistovetimo in dejstvo je, da nam takšne zgodbe vlivajo novo upanje in dajejo motivacijo, da se korak za korakom premikamo naprej. Moj prispevek k svetu v pisani obliki, najdete tukaj.

Odlična dopolnitev pisanja in branja pa je seveda meditacija. S pomočjo meditacije prihajamo v stik s samim seboj in s svojimi najglobljimi občutenji. Glavno bistvo vsega je, da se s svojimi občutki soočimo zares, da jih prepoznamo in si jih dovolimo občutiti. Tukaj so in želijo biti videni. Naslednji korak je, da jih prečutimo in predihamo, kolikor časa je to potrebno. Včasih je meditacijo potrebno večkrat ponoviti in potem ugotovimo, da intenziteta vse bolj pojenjuje, slednje pa pomeni, da na tak način počasi svoje neželene občutke spuščamo od sebe. Če pri tem potrebujete pomoč sem vam na voljo. Več o tem tukaj.

Če povzamem celotno vsebino članka, torej lahko rečem, da je v teh negotovih časih nujno, da ohranjamo svoj notranji mir, ki pa ga je predhodno potrebno najprej doseči tako, da si dovolimo občutiti vse tisto, kar notranji mir ni. Želim vas navdahniti in z vami deliti zavedanje, da je pot naporna in verjeli ali ne, sedanja situacija, nas je enostavno prisilila v to, da se spogledamo sami s seboj. Toda dejstvo je, da se v vsaki temni situaciji slej ko prej začnejo kazati znaki svetlobe in tudi tukaj se že kažejo. Tudi članek, ki ga berete je eden izmed njih. Če boste opravili svoje delo in namenili svoj čas opazovanju in razreševanju svojih občutenj in vzorcev, boste dosegli svojo največjo življenjsko zmago.

Pa srečno in navijam za vas.

Pozdravček. <3

Maja – MičnaCvetlična